Член ІнАУ через суд змусив АМКУ розглянути справу про зловживання медіагруп

Інтернет Асоціація України в минулому році направляла звернення до органів влади щодо ознак картельної змови у діях 4-х провідних медіагруп: див. Лист № 66/1-5 від 26.03.2021 щодо неправомірних дій медіагруп, які можуть нести загрозу інформаційній безпеці. Йшлося про пакетний продаж програм і одночасне розірвання медіагрупами «1+1 Media», «Медіа Група Україна», «StarLightMedia», «Inter Media Group» угод про ретрансляцію каналів в кабельних мережах одного з членів ІнАУ – ТОВ «Мережа Ланет». 

 

Антимонопольний комітет України, куди «Мережа Ланет» звернулась з заявою про зловживання колективною монополією медіагруп, залишив цю заяву без розгляду. 

Провайдер був змушений звернутись до суду.

І ось результат розгляду справи: Господарський суд Києва повністю задовільнив вимоги «Мережі Ланет», визнав рішення АМКУ про відмову в розгляді заяви про зловживання медіагрупами протиправним і скасував це рішення.

Суд зобов`язав АМКУ розглянути заяву щодо порушення законодавства у вигляді зловживання монопольним становищем медіагрупами «1+1 Media», «Медіа Група Україна», «StarLightMedia» та «Inter Media Group».

 

Деталі - у релізі.