Прийняття законопроекту про заборону демонтажу телеком-мереж під час воєнного стану є необхідною умовою виконання рішень Президента і РНБО щодо забезпечення електронними комунікаційними послугами споживачів

            ІнАУ направила лист Голові ВРУ і керівникам парламентських фракцій: Лист № 101/1-10 від 28.11.2023 ВРУ щодо розгляду проекту Закону за реєстр. № 9593 від 09.08.2023.

            Асоціація закликає парламентарів внести до порядку денного ВРУ і прийняти як першочерговий законопроект № 9593 щодо заборони демонтажу електронних комунікаційних мереж в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану.

            Необхідність цього викликана випадками безпідставного припинення надання електронних комунікаційних послуг через незаконні дії володільців об’єктів інфраструктури телекомунікацій, які останнім часом набувають системного характеру.

            Як зазначає ІнАУ, прийняття цього законопроекту є однією з необхідних умов виконання постачальниками електронних комунікаційних послуг вимог Президента України №802/2022 «Про рішення РНБО від 26.11.2022 «Про забезпечення електронними комунікаційними послугами в умовах воєнного стану».