ІнАУ разом з представниками сфери ЖКГ провела круглий стіл з питань доступу до інфраструктури

            У круглому столі «Партнерство телеком-операторів і управителів житла як фактор стійкості вітчизняних електроннних комунікацій» взяли участь ряд операторів-членів ІнАУ, представники профільних асоціацій сфери ЖКГ - ГО «Спілка Власників Житла України», ГС «Асоціація Управителів Житла», ТОВ «Ковальська-Житлосервіс» та кілька інших управителів житла, а також народний депутат України О.Федієнко і директор Департаменту зв'язку НКЕК І.Хохотва. З міркувань безпеки більша частина учасників була долучена до обговорення у віддаленому форматі.

            Обговорювали проблемні питання на ринку доступу до інфрастуктури, врегулювання конкретного кейсу взаємодії операторів і ТОВ «Ковальська-Житлосервіс», пропозиції щодо приведення ситуації до правового поля і необхідні зміни до законодавства.

 

            Домовились про таке:

            1. Під егідою ІнАУ формується робоча група з представників ІнАУ, ГО «Спілка Власників Житла України», ГС «Асоціація Управителів Житла», куди будуть запрошені інші представники сфери телекому і ЖКГ. Мета - напрацювання спільних узгоджених пропозицій щодо необхідних змін до законодавства про доступ, які створять умови для широкого застосування закону Про доступ до інфраструктури у сфері доступу до будинкових розподільчих мереж.

            2. Для вирішення конкретного проблемного кейсу взаємодії між операторами і ТОВ «Ковальська-Житлосервіс» створюється робоча група з представників операторів і ТОВ «Ковальська-Житлосервіс», з метою напрацювання узгоджених і єдиних для всіх залучених операторів прозорих і справедливих підходів до тарифоутворення.

            3. До 1 серпня буде сформована і узгоджена дорожня карта щодо врегулювання кейсу взаємодії між операторами і ТОВ «Ковальська-Житлосервіс». З боку ІнАУ проект дорожньої карти буде розглянуто на засіданні Правління 27 липня за участі зацікавлених членів ІнАУ. Отримана попередня згода ТОВ «Ковальська-Житлосервіс» щодо заморозки вимоги щодо підвищення тарифів на доступ до інфраструктури і щодо нерозірвання договорів з операторами в односторонньому порядку на узгоджений період дії цієї дорожньої карти.

 

            Відеозапис круглого столу: https://www.youtube.com/watch?v=3FJos4tmr7o