Лист № 58/1-4 від 07.06.2023 Мінцифри, НЦУ, КМВА та КМДА щодо припинення неправомірних дій з боку КП «КИЇВПАСТРАНС» відносно ТОВ «АДАМАНТ»

Вихідні реквізити
Вих. № 58/1-4 від 07.06.2023
Відправник
ІнАУ, Інтернет Асоціація України
Отримувач
Міністерство цифрової трансформації України
НАЦІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ОПЕРАТИВНО-ТЕХНІЧНОГО УПРАВЛІННЯ МЕРЕЖАМИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ
КМВА, Київська міська військова адміністрація
КМДА, Київська міська державна адміністрація

Віцепрем’єр-міністру –

Міністру цифрової трансформації України

ФЕДОРОВУ М.А.

 

Керівнику Національного центру оперативно-технічного

управління мережами телекомунікацій

ТИТАРЕНКУ О.В.

 

Начальнику військової адміністрації міста Києва

ПОПКУ С.М.

 

Голові Київської міської державної адміністрації,

міському голові

КЛИЧКУ В.В.

 

Копія: В.о. директора КП «КИЇВПАСТРАНС»

НЕМИРОВИЧУ В.В.

Вих. № 58/1-4

від 07.06.2023

 

Щодо припинення неправомірних

дій з боку КП «КИЇВПАСТРАНС»

 

            Інтернет Асоціація України (далі – ІнАУ), яка об’єднує понад 220 суб’єктів господарювання у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, значна частина яких є операторами електронних комунікацій, які надають послуги доступу до Інтернету, висловлюємо Вам свою повагу та звертаємося з наступним.

            Відповідно до Статуту, одним із напрямків діяльності ІнАУ є представництво та захист учасників в органах центральної та місцевої влади, інших державних та недержавних установах і організаціях з питань розвитку Інтернету, послуг в мережі Інтернет та ІКТ.

            До ІнАУ надійшло звернення (копія додається) від нашого учасника – ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АДАМАНТ» (ЄДРПОУ – 31413242) (далі – ТОВ «АДАМАНТ») з проханням допомогти у припиненні неправомірних дій з боку КП «КИЇВПАСТРАНС», які полягають у намірі розірвати дію Договору з доступу до опор контактної мережі з метою розміщення об’єктів сумісної підвіски від 10.12.2020 №30.20-87 (далі – Договір) без пояснення причин таких своїх дій. Також, КП «КИЇВПАСТРАНС» розробило проект додаткової угоди до Договору про дострокове його розірвання, направило та запропонувало підписати заявнику.

            У своєму зверненні до ІнАУ заявник зазначає, що, зі свого боку, не має порушення умов Договору, а умови цього Договору не надають жодній зі сторін право на одностороннє його розірвання.

            ТОВ «АДАМАНТ» зазначає, що не має жодного наміру та підстав для розірвання/припинення дії Договору. Більше того, у разі настання такої події, наслідок буде вкрай негативним, оскільки частина його абонентів залишиться без електронних комунікаційних послуг, що, в умовах воєнного стану в країні, є неприпустимим, адже надання електронних комунікаційних послуг абонентам надається, в т.ч. з використанням опор контактної мережі, володільцем (балансоутримувачем) яких є КП «КИЇВПАСТРАНС».

            Враховуючи зазначене та керуючись положеннями підпункту 11-1 пункту 4 Положення про Міністерство цифрової трансформації України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.09.2019 № 856, підпункту 13 пункту «б» частини першої статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та вимогами розпорядження НЦУ від 16.05.2022 № 245 «Про забезпечення роботи технічних засобів та інших елементів мереж електронних комунікацій», з метою забезпечення сталості функціонування електронних комунікаційних мереж ТОВ «АДАМАНТ» в умовах воєнного стану, просимо сприяти якнайшвидшому врегулюванню питання та припинення неправомірних дій з боку КП «КИЇВПАСТРАНС» щодо намірів та дій з дострокового розірвання Договору з доступу до опор контактної мережі з метою розміщення об’єктів сумісної підвіски.

 

            Про результати розгляду цього звернення просимо повідомити письмово.

 

Додаток: копія звернення ТОВ «АДАМАНТ» від 02.06.2023 № 90.

 

З повагою

Голова Правління ІНТЕРНЕТ АСОЦІАЦІЇ УКРАЇНИ                               Олександр САВЧУК