Лист № 23 від 24.02.2023 Нацраді щодо підстав невключення програм групи Viasat до переліку іноземних програм

Вихідні реквізити
Вих. № 23 від 24.02.2023
Відправник
ІнАУ, Інтернет Асоціація України
Отримувач
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення

Голові Національної ради з питань

телебачення і радіомовлення України

ГЕРАСИМ'ЮК О.В.

Вих. № 23

від 24.02.2023

 

Щодо надання інформації

 

Шановна Ольго Володимирівно!

            Інтернет Асоціація України, яка об’єднує понад 230 суб’єктів господарювання у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, висловлюємо Вам свою повагу та звертаємося з наступним.

            До нас звертаються учасники нашої Асоціації з проханням отримати від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення інформацію щодо невключення програм групи Viasat до переліку іноземних програм. Така інформації їм потрібна, в т.ч., для надання інформації та відповідних пояснень своїм абонентам та при веденні власної господарської діяльності.

            Враховуючи зазначене, просимо надати наступну інформацію:

            1. Щодо підстав невключення програм групи Viasat до переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.

            2. Щодо підстав відповідно до яких Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вбачає у змісті програм групи Viasat загрози інформаційній безпеці України і пропаганду держави-агресора, на відміну від подібних пакетів програм інших груп, зокрема, таких як Discovery та Viacom.

            3. Щодо наявності у Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення інформації про судові рішення, які набрали законної сили, або про рішення РНБО України щодо санкцій відносно бенефіціарів групи Viasat.

            4. Щодо підстав застосування санкцій до провайдерів програмної послуги за ретрансляцію у складі програмної послуги програм, відносно яких відсутні судові рішення або відповідні санкції РНБО України.

 

З повагою

Голова Правління ІНТЕРНЕТ АСОЦІАЦІЇ УКРАЇНИ                                 Олександр САВЧУК