Лист № 120 від 12.12.2022 МВС щодо проведення досудового розслідування стосовно протиправних дій працівників АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО»

Вихідні реквізити
Вих. № 120 від 12.12.2022
Відправник
ІнАУ, Інтернет Асоціація України
Отримувач
Міністерство внутрішніх справ України

Міністру внутрішніх справ України

МОНАСТИРСЬКОМУ Д.А.

Вих. № 120

від 12.12.2022

 

Щодо неправомірних дій АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО»

 

Шановний Денисе Анатолійовичу!

            Інтернет Асоціація України (далі – ІнАУ), яка об’єднує понад 230 суб’єктів господарювання у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, значна частина яких є операторами, провайдерами телекомунікацій, які надають послуги доступу до Інтернету, висловлюємо Вам свою повагу та звертаємося з наступним.

            Відповідно до Статуту, одним із напрямків діяльності ІнАУ є представництво та захист учасників в органах центральної та місцевої влади, інших державних та недержавних установах і організаціях з питань розвитку Інтернету, послуг в мережі Інтернет та ІКТ.

            До ІнАУ надійшло звернення від нашого учасника – ТОВ «ІНТЕЛЕКТ ГРУП» (ЄДРПОУ – 37646958), з проханням допомогти та сприяти захисту їх прав та законних інтересів, а також прав їх абонентів щодо користування електронними комунікаційними послугами та доступу до інформації.

            Так, між ТОВ «ІНТЕЛЕКТ ГРУП» та АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО» укладено та діє Договір від 27.07.2022 №475-ю з доступу до елементів інфраструктури об’єкта електроенергетики, за умовами якого, як вказує заявник, передбачені права Власника на самостійний демонтаж ВОЛЗ у разі невиконання Замовником умов Договору.

            26.11.2022 працівники АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО», виявивши відсутність маркування лінії, не демонтуючи обладнання з опори (без його пошкодження), навмисно порізали волоконно-оптичної лінії зв’язку на опорах в окремих населених пунктах Сторожинецького району Чернівецької області.

            Своїми протиправними діями останні пошкодили волоконно-оптичні лінії зв’язку, тобто здійснили пошкодження електронної комунікаційної мережі, що спричинило тривале припинення електронних комунікаційних послуг для абонентів.

            Заявник також зазначає, що 01.12.2022 до Сторожинецького РВ УМВС України в Чернівецькій області була подана заява про вчинення кримінального правопорушення. За наслідками розгляду заяви до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за № 12022262150000564 від 02.12.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК України, проводяться слідчі дії.

            Вважаємо, що вказані заявником дії працівників АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО», в умовах дії правового режиму воєнного стану, можна взагалі розцінити як антидержавні, диверсійні.

          Враховуючи нагальність забезпечення електронними комунікаційними послугами населення, для органів влади та органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання у період дії правового режиму воєнного стану, просимо, пріоритетно провести досудове розслідування стосовно протиправних дій працівників АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО» за заявою ТОВ «ІНТЕЛЕКТ ГРУП».

            Про результати розгляду звернення просимо повідомити письмово.

            Копія звернення ТОВ «Інтелект груп» від 09.12.2022 № 86 додається.

                       

З повагою

Голова Правління Інтернет Асоціації України                                          Олександр Савчук