Ініціативна комісія здійснює розподіл допомоги провайдерам України, які постраждали внаслідок бойових дій

         Проєкт «KЕЕР UKRAINE CONNECTED» - «Тримайте Україну на зв'язку» від Global NOG Alliance  продовжує свою місію. Ініціативна комісія здійснює розподіл допомоги провайдерам України, які постраждали внаслідок бойових дій. Комісія складається з  представників провайдерських асоціацій, компанії DEPS та європейських донорів.

         Комісія напрацювала критерії, за якими здійснюється розподіл отриманого телекомунікаційного обладнання. Допомога надається для відновлення надання послуг, а не на розвиток бізнесу. Пріоритет мають компанії, на території надання послуг яких відбувалися бойові дії.

         До складу комісії увійшли Генадій Лєбедєв (DEPS), Наталія Клітна (АППК), Олександр Савчук (ІНАУ), Рене Фіхтмюллер (Global NOG Alliance).

         Перша партія допомоги частково розподілена. Її оціночна вартість складає більш ніж 400  тисяч доларів США. На замовлення операторів очікується поставка другої партії. Збір заявок на допомогу за певною формою продовжується на сайті компанії DEPS https://deps.ua/ua/form-keep-ukraine-connected.html️.

         Про проєкт «KЕЕР UKRAINE CONNECTED»

         Платформа створена для того, щоб колеги у світі  могли збирати те, що потрібно українським постачальникам електронних комунікацій для підтримки абонентів на зв'язку.  Проєкт є сполучною ланкою між технологічною спільнотою, виробниками телекомунікаційного обладнання, представниками галузевих об'єднань, усіма іншими, хто захоче приєднатися, та Україною https://nogalliance.org/our-task-forces/keep-ukraine-connected/.

         Проєкт здійснюється за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Інтернет Асоціації України, Асоціації правовласників та постачальників контенту і компанії DEPS.