Протокол засідання Комітету від 09.11.2021

ПРОТОКОЛ

засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

 

м. Київ                                                                                                                                                                                                                                             09.11.2021 року

через платформу ZOOM

 

 

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ:

Пятніков Анатолій, ТОВ «ІТ ТЕЛЕСЕТЬ» - Голова Комітету      

Кузява Анатолій, ТОВ «ВОЛЯ-КАБЕЛЬ»

Ляшенко Володимир, ТОВ «УКРАЇНСЬКА ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНА ГРУПА»

Нагорнюк Андрій Олександрович, ТОВ «ІМК», заступник Голови Правління ІнАУ

 

Секретар Комітету:

Дудник Світлана, ІнАУ

 

Присутні:

Куковський Володимир, ІнАУ

Клітна Наталія, АППК

Плескач Марія, ТОВ «Адамант»

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ:

1. Щодо складу Комітету.

2. Щодо напрямів роботи Комітету на поточний період.

3. Щодо судового оскарження неправомірних дій КП ШЕУ Шевченківського району м. Київ у питаннях доступу до лінійних споруд зв’язку.

4. Щодо пропозицій ПАТ «Укртелеком» з перегляду (підвищення) Граничних тарифів на надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку;

5. Щодо шляхів підтримки необхідних галузі змін до законодавства про доступ до інфраструктури телекомунікацій (зокрема, законопроекту №4118)

 

РІШЕННЯ:

I. Рекомендувати Правлінню ІнАУ затвердити наступні рішення Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій:

1. Прийняти до складу Комітету – Шило Олександр Миколайович, ТОВ «Локалнет».

2. Адміністрації ІнАУ розробити для внесення та затвердження Правлінням ІнАУ змін до Положення про Комітет ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій, якими передбачити:

- обов’язковість щорічних виборів Голови Комітету;

- діяльність Комітету не поширюється на врегулювання спорів, які виникають виключно між Членами ІнАУ;

3. З метою з’ясування проблемних питань у Членів ІнАУ у господарських взаємовідносинах з КП ШЕУ Шевченківського району м. Київ доступу до лінійних споруд зв’язку при користуванні ККЕ ПАТ «Укртелеком», звернутись до Членів ІнАУ з пропозицією надати інформацію про існуючі проблеми, як саме права та законні інтереси порушено, як вирішилось це питання, чи укладено договори з доступу, хто був ініціатор, хто був ініціатором укладення договору з доступу (замовник чи власник (володілець) інфраструктури та чи були відмови в укладенні договору з доступу.

4. Адміністрації ІнАУ підготувати та направити до НКРЗІ листа після отримання документів з питання підвищення ПАТ «Укртелеком» Граничних тарифів на надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку та їх ретельного аналізу. Одночасно звернути увагу НКРЗІ на існування проблем у користуванні ККЕ, відсутність покращення умов надання послуги за останні періоди.

5. З метою з’ясування існуючих проблем при користуванні ККЕ ПАТ «Укртелеком», звернутись до Членів ІнАУ з пропозицією повідомити про існуючі у них проблеми у користуванні ККЕ у період 2020-2021 р.р., чи вирішено ці питання і як ці питання вирішувались. Інформацію надати у розрізі конкретних прикладів та ситуацій.

6. З метою з’ясування існуючих проблем з питань доступу до інфраструктури для розміщення телекомунікаційних мереж звернутись до Членів ІнАУ з питання доцільності та їх готовності участі у мітингу з вимогою якнайшвидшого вирішення на законодавчому рівні проблемних питань доступу до інфраструктури об’єктів доступу. Одночасно звернути увагу на недоцільність залучення у мітингу сторонніх осіб, тобто не операторів, провайдерів телекомунікацій.

II. До обговорення та вирішення питання судового оскарження неправомірних дій КП ШЕУ Шевченківського району м. Київ з питання доступу до лінійних споруд зв’язку повернутись після отримання інформації від Членів ІнАУ.

 

Рішення прийнято консенсусом.