Лист № 149 від 29.10.2021 Мінцифри щодо запиту на проект змін до постанови КМУ «Про внесення змін у додаток до Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних»

Вихідні реквізити
Вих. № 149 від 29.10.2021
Відправник
ІнАУ, Інтернет Асоціація України
Отримувач
Міністерство цифрової трансформації України

Віце-прем’єр-міністру – Міністру цифрової трансформації

ФЕДОРОВУ М.А.

 

Запитувач:

Інтернет Асоціація України

04053, м.Київ, вул. Олеся Гончара, 15/3, офіс 22

Тел./факс: +38 044 278-2925

Web: www.inau.ua

E-mail: dir@inau.ua

Вих. № 149

від 29.10.2021

 

Запит на інформацію

 

Шановний Михайле Альбертовичу!

Інтернет Асоціація України (далі – ІнАУ), до складу якої входить понад 230 суб’єктів господарювання у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, значна частина яких є операторами, провайдерами телекомунікацій, які надають послуги доступу до Інтернету, висловлює Вам свою повагу та звертається з наступним.

Як нам стало відомо з засідання Громадської ради при Міністерстві цифрової трансформації України від 28 жовтня п.р., Міністерством цифрової трансформації розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток до Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», яким передбачено внесення змін у додаток до Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 р. № 835, та який найближчим часом буде подано на розгляд Кабінету Міністрів України. Згадані зміни стосуватимуться звітності операторів, провайдерів телекомунікацій.

Разом з цим, проект таких змін не оприлюднено на офіційному вебсайті Міністерства https://thedigital.gov.ua/.

Враховуючи зазначене та, відповідно до статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації», просимо Вас надати для ознайомлення проект розроблених Міністерством цифрової трансформації України змін до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток до Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», які стосуватимуться оприлюднення даних та звітності операторів, провайдерів телекомунікацій.

У разі опрацювання Вашим Міністерством інших проектів нормативно-правових актів, які можуть стосуватись подання чи-то оприлюднення відомостей із звітності операторів, провайдерів телекомунікацій, також просимо надати копії проектів таких документів.

 

З повагою

Голова Правління Інтернет Асоціації України                                                                                                О. Савчук