ІнАУ закликає не покладати на операторів фінансування взаємоз'єднання з НЦУ

Держспецзв’язку опублікувала проєкт постанови КМУ «Деякі питання оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами загального користування в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану».

 

Серед іншого пропонується покладання на операторів електронних комунікацій зобов’язання забезпечити взаємоз’єднання власних мереж з Національним центром оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами України (НЦУ).

 

ІнАУ направила свої зауваження до цього документу: Лист № 136/1-2 від 24.09.2021 щодо пропозицій до проєкту постанови КМУ «Деякі питання оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами загального користування в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану»

В листі ІнАУ зазначається, що забезпечення власним коштом взаємоз’єднання своїх мереж з НЦУ стане надто обтяжливим для операторів, особливо з сегменту малого і середнього бізнесу. Тому пропонується покласти фінансування необхідних державі дій щодо взаємоз’єднання операторських мереж з НЦУ на державний бюджет.