Звернення щодо бронювання військовозобов'язаних працівників галузі

            ІнАУ у ряді звернень до державних органів пропонує усунути проблемні місця бронювання військовозобов'язаних працівників галузі:

 

            1. Щодо процедури бронювання працівників аварійно-відновлювальних бригад і отримання підприємствами галузі статусу критичності: Лист № 52 від 01.07.2024 до Мінцифри щодо усунення проблемних питань бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану.

            Цим листом ІнАУ просить Мінцифри якнайшвидше розробити процедуру бронювання працівників аварійних бригад відповідно до Постанови КМУ №650 і звертає увагу Міністерства на неприпустимість порушення термінів розгляду заяв підприємств галузі на отримання статусу критичності.

 

            2. Щодо термінів розгляду заяв на бронювання: Листи № 51/1-4 від 01.07.2024 КМУ, Мінекономіки, Мінцифри та Міноборони щодо усунення порушень строків розгляду документів з питань бронювання військовозобов’язаних працівників сфери електронних комунікацій.

            Цими листами ІнАУ нагадує відповідним держорганам про встановлені Кабміном терміни розгляду документів з питань бронювання військовозобов’язаних, які є працівниками сфери електронних комунікацій, і просить ці держоргани усунути порушення встановлених законодавством строків.

 

            3. Щодо «економічного бронювання»: Лист № 53/1-4 від 01.07.2024 ВРУ та КМУ щодо підтримки впровадження «економічного бронювання» військовозобов’язаних.

            У зверненні до профільних парламентських комітетів ІнАУ просить їх підтримати ідею впровадження «економічного бронювання» військовозобов’язаних від мобілізації та якнайшвидше прийняти відповідний закон та необхідні нормативно-правові акти для його реалізації.