ІнАУ просить парламент відхилити пропозиції Президента до Закону Про електронні комунікації і скликає прес-конференцію

ІнАУ неодноразово закликала парламент впровадити в Закон Про електронні комунікації європейські підходи щодо захисту малого і середнього бізнесу і запобіжники від посилення монополізму. На жаль, значна частина цих закликів (див тут) не була почута.

Були сподівання, що необхідні кроки в напрямку наближення цього Закону до європейських зразків здійснить Президент. Днями він направив пропозиції («вето») на цей Закон, див тут. Але виявилось, що Президент пропонує рух в протилежний бік: серед іншого позасудове знімання інформації з каналів телекомунікацій, дискримінацію телекомунікацій перед іншими господарчими сегментами, посилення адміністративного тиску на операторів.

З огляду на антиєвропейський тренд цих пропозицій ІнАУ направила листа лідерам парламентських фракцій: Лист № 122 від 02.11.2020 ВРУ щодо пропозицій Президента України до Закону України «Про електронні комунікації» (№ 3014 від 05.02.2020). Асоціація закликає парламент відхилити зазначені пропозиції, і тим самим не допустити безпідставного порушення законних прав споживачів і постачальників електронних комунікаційних послуг.

 

3 листопада о 12:30 ІнАУ проводить в УНІАНі (Хрещатик, 4) прес-конференцію «Вето Президента на Закон Про електронні комунікації: курс від Європи» (анонс тут) і запрошує на неї представників ЗМІ.