Топ-25 сайтів - переможців VII Всеукраїнського конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу

Інтернет Асоціація України (ІнАУ) підбила підсумки VII Конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу, який було проведено Комітетом ІнАУ з питань ІКТ в освіті за підтримки Міністерства освіти і науки України (МОН).

Надійшло понад 1600 заявок на участь у Конкурсі від освітніх закладів з усіх куточків України. Незалежне журі відповідно до Положення про конкурс визначило переможців у номінаціях «Веб-сайти міських шкіл», «Веб-сайти сільських шкіл», «Веб-сайти дошкільних навчальних закладів», «Веб-сайти позашкільних навчальних закладів» «Веб-сайти навчальних закладів професійно-технічної освіти». Також окремо Сумським державним університетом були проведені вебометричні вимірювання інформаційної відкритості та цитованості конкурсних сайтів.

Церемонія нагородження переможців відбулась 31 березня 2017 року в залі колегії МОН.

Вступне слово взяв директор Департаменту загальної, середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко. Він розповів, які серйозні і важливі зміни зараз відбуваються в українській системі освіти. «Ми намагаємось робити все можливе для того, щоб ці зміни були такими, якими їх чекає наше суспільство», - відзначив Ю. Кононенко. - Сьогодні ІКТ в освіті - це одне з провідних напрямків нашої діяльності, а веб-сайт навчального закладу - це можливість показати, що відбувається в нашому суспільстві. Таким чином, сайти, які стали кращими в рамках нашого конкурсу, показують ті позитивні зміни, які тривають у системі української освіти».

Голова Правління ІнАУ Олександр Федієнко привітав переможців і зазначив, що завдяки сучасним технологіям в освіті батьки мають можливість отримувати інформацію про навчальний процес безпосередньо з веб-сайту навчального закладу і приділяти більше уваги своїм дітям. «Ми працюємо не заради призів чи грамот, а заради майбутнього наших дітей», - відмітив О.Федієнко.

Голова Комітету з питань освіти в сфері ІТ Іван Пєтухов розповів, які основні помилки допускаються при розробці сайтів. «Щоб вас побачили не тільки учні школи та їх батьки, а також і інші користувачі Інтернету, які зможуть порадіти вашій роботі і взяти з вас приклад - то потрібно робити сайти технічно правильно. Ми підготуємо інструкцію, на що звертати увагу при розробці сайтів. Якщо керівник школи має мотивацію, щоб його навчальний заклад був кращим, він повинен слідкувати за якістю свого сайту», - порадив І.Пєтухов.

Заступник директора центру веб-менеджменту державного Сумського університету Павло Денисенко розповів про систему вебометричного аналізу, яка була використана для оцінювання сайтів.

Переможці були визначені таким чином:

Веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (міські школи)

1 місце - ТОВ "НВК Новопечерська школа"  (http://novoshkola.com.ua)

2 місце - Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №37 (http://kzsh37.dp.ua)

3 місце - Херсонський Таврійський ліцей мистецтв  (http://htlm.com.ua)

1 місце за вебометричним рейтингом - Комунальний заклад "Фізико-математична гімназія Вінницької міської ради"  (http://edu.vn.ua)

Веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (сільські школи та школи селищ міського типу)

1 місце - КЗ "Володарська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів"  (http://volsi.kiev.ua)

2 місце - Навчально-виховний комплекс "Якимівська гімназія" Якимівської районної ради Запорізької області (http://yakimgimnazia.at.ua)

3 місце - Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів смт Гусятин  (http://gusiatyn-school.edukit.te.ua)

1 місце за вебометричним рейтингом - Петриківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  (http://petdnepr.at.ua)

Веб-сайти дошкільних навчальних закладів

1 місце - Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №270 "Іскринка" Запорізької міської ради Запорізької області (http://iskrinka.zp.ua)

2 місце - Сумський дошкільний навчальний заклад (центр розвитку дитини) № 28 "Ювілейний" Сумської міської ради  (http://dnz28yuvileyniy.jimdo.com)

3 місце - Роменський дошкільний навчальний заклад (ясла - садок) №8 "Дзвіночок" (http://romny-dzvinochok.com.ua)

1 місце за вебометричним рейтингом - Трудолюбівський дошкільний навчальний заклад "Дзвіночок" Миргородської районної ради (http://trudolub-sad.ucoz.ua/)

Веб-сайти позашкільних навчальних закладів (будинки дітей та юнацтва, художні, музичні, мовні школи, курси, тощо)

1 місце - Центр науково-технічної творчості учнівської молоді (http://cnttum.lutsk.ua)

2 місце - Комунальний заклад Сумської обласної ради - обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю (http://ocpo.sumy.ua/)

3 місце - Станція юних туристів м.Умань (http://umansutur.at.ua/)

1 місце за вебометричним рейтингом - Комунальний заклад "Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді" Запорізької обласної ради (http://zoctkum.ucoz.ua)

Веб-сайти навчальних закладів професійно-технічної освіти (коледжі, технікуми, ПТУ та прирівняні до них навчальні заклади)

1 місце - Київське вище професійне училище будівництва і дизайну (http://kvpubd.com.ua)

2 місце - Державний навчальний заклад "Дніпропетровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу" (http://centr-tur.com)

3 місце - Комунальний навчальний заклад Київської обласної ради "Васильківський професійний ліцей"  (http://vasylkiv-licej.org)

1 місце за вебометричним рейтингом - Державний професійно-технічний навчальний заклад "Богуславське вище професійне училище сфери послуг" (boguslav-vpusp.net.ua)

Переможці отримали грамоти від Міністра освіти і науки і Голови Правління ІнАУ, а також призи, які надали Інтернет Асоціація України та члени ІнАУ: група компаній «Адамант», ТОВ «ДЕПС Україна», ТОВ «ІМК» та ГО «Академія інноваційного розвитку освіти».

ТОП-25 сайтів - переможців: