Підсумки 1-го етапу дослідження ринку медійної інтернет-реклами за 2020 рік

Комітет Інтернет Асоціації України (ІнАУ) з питань інтернет-реклами виконав 1-й етап дослідження ринку медійної інтернет-реклами за 2020 рік.

Предметом дослідження став об'єм грошових коштів, що направляється рекламодавцями на сегменти медійної інтернет-реклами, орієнтованої на українську інтернет-аудиторію.

За підсумками 1-го етапу досліджень визначені частки окремих сегментів ринку медійної інтернет-реклами:

Частка Банерної реклами 

34,8%

Частка In-stream video (реклама в відеоплеєрі pre-roll, mid-roll, post-roll, pause-roll, overlay-реклама, picture-in-pause)

39,4%

Частка In-page video (content-roll)

13,4%

Частка інших нестандартних рішень (спливаючі вікна pop-up і pop-under, формати catfish і screenglide, синхронні банери, фронтлайни, повноекранна реклама, звукова реклама в цифровому аудіопотоці, інші подібні прояви)

8,7%

Частка Спонсорства

3,7%

 

Для порівняння з попередніми дослідженнями: дані за 1-е півріччя 2020 - див. тут, за 2019 рік - тут.

В ході дослідження також були визначені частки сегментів мобільної медійної інтернет-реклами за 2020 рік (реклами, орієнтованої на користувачів мобільних пристроїв). Частка сегментів мобільної медійної інтернет-реклами в загальному обороті медійної інтернет-реклами склала: 

 Частка Банерної реклами

25,9%

 Частка In-stream video

28,2%

 Частка In-page video (content-roll)

2,9%

 Частка інших нестандартних рішень

5,6%

 Частка Спонсорства

1,0%

 Всього (частка мобільної реклами в загальному обороті)

63,6% 

 

Була визначена частка закупівель за допомогою Programmatic, вона склала для агентств 41,71%.

Також була визначена частка соціальних медіа і месенджерів (FB, Instagram, Twitter, YouTube, Skype, Viber та ін.). Вона склала у агентств 46,17%.

9 лютого завершиться 2-й етап досліджень. За підсумками 2-го етапу буде визначено обсяг ринку медійної інтернет-реклами за 2020 рік, частку прямих продажів на цьому ринку і частку продажів за допомогою Programmatic.

Дякуємо представникам агентств інтернет-реклами, які взяли участь в дослідженні і сформували пул агентств: Dentsu Ukraine, Razom Group, Sigma, Havas Digital, Resolution (Optimum Media Ukraine), TMGU, AdWork, NCG DIEVO, MediaHead, NEOS Digital, Netpeak, WebPromo, ADINDEX, MixDigital, PRODigital, Медіа Партнерство Баінг, TWIGA Digital, AMS Agency, Hashtag.

Дякуємо представнику юридичної фірми «Василь Кісіль і партнери» Дар’ї Ромащенко, яка в конфіденційному режимі виконала обробку даних.

Прикріплені файли