ІнАУ закликає компетентні органи припинити злочинні дії ТОВ «ІНВЕСТБУДГАЛИЧИНА»

            На вчорашньому засіданні Правління ІнАУ була розглянута ситуація щодо системних порушень законодавства України і законних прав операторів з боку управителя нерухомості ТОВ «ІНВЕСТБУДГАЛИЧИНА».

            Цей управитель в ультимативній формі, ігноруючи вимоги Закону про доступ до інфраструктури, і без жодного обґрунтування виступив з вимогами чергового збільшення тарифів на доступ до будинків, незважаючи на те, що вони і так у цього управителя кратно перевищують встановлений законодавством норматив.

 

            Крім того, управитель санкціонував втручання в роботу електронних комунікаційних мереж (ст. 361 Кримінального кодексу України) – обладнання члена ІнАУ ТОВ «НАШНЕТ» було від’єднано від електроживлення, а абоненти в умовах військового стану залишились без зв'язку.

 

            Заборона працівникам постачальників у доступі до будинків з метою обслуговування власних мереж та в межах діючих договорів - теж є прямим порушенням законодавства України.

            Наслідок таких злочинних дій ТОВ «ІНВЕСТБУДГАЛИЧИНА» - позбавлення громадян України, які стали заручниками цього управителя, права отримувати електронні комунікаційні послуги від постачальників, з якими у них укладено договори, а також мати доступ до інформації, або, як мінімум оплачувати забаганки власників управителя у своїх інтернет-тарифах.

 

            ІнАУ вважає таку ситуацію неприпустимою і вже зверталась до відповідних структур. Реагуючи на звернення ІнАУ, НЦУ направив на адресу ТОВ «ІНВЕСТБУДГАЛИЧИНА» листа з закликом врегулювати питання щодо припинення договірних відносин, враховуючи гостру необхідність використання електронних комунікаційних мереж в умовах воєнного стану.

 

            Оскільки поки що позитивних зрушень немає, ІнАУ прийняла рішення про ряд наступних кроків.

            Серед іншого - направити звернення до ряду державних органів з проханням здійснення заходів щодо повернення порушника законодавства в правове поле України: