ІнАУ закликає блокувати безпідставне розширення повноважень НКРЗІ в сфері нагляду

18 червня НКРЗІ прийняла Проєкт рішення «Про затвердження уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом ринку телекомунікацій вимог законодавства у сфері телекомунікацій», див. https://nkrzi.gov.ua/index.php?r=site/index&pg=431&language=uk. Наразі цей документ направлений на погодження в Державну регуляторну службу (ДРС).

 

Пропонований НКРЗІ проєкт акта Нагляду містить ряд позицій, які виходять за визначені законодавством повноваження НКРЗІ, що свідчить про наміри НКРЗІ, всупереч законодавству, а також всупереч курсу уряду і держави на дерегуляцію, розширити свої повноваження в сфері нагляду за ринком телекомунікацій і посилити адміністративний тиск на суб’єктів господарювання.

 

Раніше ІнАУ подавала в НКРЗІ свої зауваження до проєкту цього документа: лив. Лист № 122 від 03.08.2018 Голові НКРЗІ щодо надання пропозицій до проекту рішення стосовно дотримання вимог законодавства про телекомунікації. Але ключові зауваження ІнАУ не були враховані.

 

Сьогодні ІнАУ направила листа до ДРС, див: Лист № 188 від 26.06.2019 ДРСУ щодо відмови у погодженні проекту рішення НКРЗІ стосовно здійснення діяльності у сфері телекомунікацій. Лист містить проханням не погоджувати документ, який безпідставно розширює повноваження НКРЗІ в сфері нагляду за ринком телекомунікацій, та аргументовано обстоює цю позицію.