ІнАУ вимагає не допустити цензуру в Інтернеті і скликає прес-конференцію

Вчора парламент вніс до порядку денного поточної сесії одіозний законопроект №6688 від 12.07.2017, який під назвою «щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері» містить абсолютно протилежний зміст.

 

Документом пропонується  фактичне впровадження інтернет-цензури в позасудовому порядку, закупівлю операторами за власні кошти обладнання для блокування контенту, а також цілий ряд норм, які наслідують «кращий досвід» КНДР, Ірану, РФ, не кажучи вже про «диктаторські закони Януковича від 16 січня 2014 року», та повністю ігнорують досвід демократичних країн, в тому числі тих, які перебувають в стані війни (наприклад, Ізраїлю).

 

Минулого року намагання прийняти цей драконівський законопроект ІнАУ не увінчались успіхом, в т ч завдяки зверненням ІнАУ (див, наприклад, лист парламентським фракціям тут).

 

Цього року ці намагання поновилися – парламент з кількох спроб таки включив законопроект №6688 до розгляду.

 

ІнАУ закликає зняти одіозний документ з розгляду і сьогодні направила в парламент листи з аргументацією і аналізом: див Листи №93-100 керівникам парламентських фракцій Щодо відхилення проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері (реєстраційний № 6688 від 12.07.2017).

 

В понеділок 25 червня в прес-центрі УНІАН (Хрещатик 4) о 12:30 ІнАУ проводить прес-конференцію «Як знищити свободу в Інтернеті: законопроект 6688» за участі представників ІнАУ та партнерів.

 

Детальніше про прес-конференцію – тут.

 

Запрошуємо представників ЗМІ, реєстрація тут.

 

Веб -трансляція прес-конференції буде доступна тут.