ІнАУ у відповідь на звернення ТОВ «НетАссіст» просить Президента і КМУ надати оцінку і провести розслідування дій НКЕК

            ІнАУ направила листи до Президента і КМУ:

            Листи підготовлені у відповідь на звернення члена ІнАУ ТОВ «НетАссіст»: Лист № 110 від ТОВ «НетАссіст» 26.07.2022 щодо сприяння з'ясуванню підстав блокування AS29632, який просить допомоги Асоціації у з’ясуванні обставин вимоги щодо розірвання іншими постачальниками ЕКП логічних та фізичних взаємоз’єднаннь з автономною системою AS29632.

 

            У листах ІнАУ звертає увагу керівництва держави на те, що закони України не наділяють НКЕК повноваженнями регулювати функціонування автономних систем, а також регулювати діяльність суб’єктів ринку електронних комунікацій шляхом видання вказівок у формі листів з вимогами, а не у розпорядчих документах за формами, встановленими у Законі – постанова, рішення, припис, розпорядження.

            Оскільки, на думку ІнАУ, посадові особи НКЕК у цій частині перевищили повноваження здійснення державного регулювання у сфері електронних комунікацій, Асоціація просить Президента України втрутитись у виниклу ситуацію та надати оцінку діям НКЕК, а КМУ - призначити службове розслідування відповідно до ст. 17 Закону України № 1971-IX від 16.12.2021.