ІнАУ пропонує уточнити поняття електронних послуг в змінах до Податкового кодексу

ІнАУ направила листа до Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики: Лист № 20 від 23.02.2021 Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики щодо пропозицій до проекту Закону №4184 від 02.10.2020.

 

Лист містить пропозиції до законопроекту №4184 від 02.10.2020 Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам.

 

Цей законопроект уточнює порядок оподаткування ряду учасників ринку, передусім нерезидентів. 

Серед іншого, вводиться поняття електронних послуг, куди відносяться постачання через інтернет зображень, аудіовізувальних творів, доступ до розважального контенту, ігор, хмарних сервісів, рекламних послуг тощо.

До електронних послуг не відноситься, зокрема, "надання послуг з надання доступу до мережі "Інтернет".

 

Для недопущення подвійних трактувань ІнАУ пропонує привести назву послуги доступу до Інтернету у відповідність до існуючого законодавства, а також вивести з переліку електронних послуг телекомунікаційні послуги, які надаються операторами, провайдерами телекомунікацій, а також послуги, які надаються провайдерами програмної послуги.