ІнАУ направила зауваження щодо змін до Положення про вимірювання параметрів телеком-мереж

ІнАУ направила листа до НКРЗІ: Лист № 155 від 19.10.2018 Голові НКРЗІ щодо надання пропозицій до проекту рішення «Про внесення змін до Положення про вимірювання параметрів телекомунікаційних мереж з метою здійснення державного нагляду у сфері телекомунікацій».

 

Лист містить ряд зауважень до проекту рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Положення про вимірювання параметрів телекомунікаційних мереж з метою здійснення державного нагляду у сфері телекомунікацій», опублікованого для оговорення 28.09.2018 https://nkrzi.gov.ua/index.php?r=site/index&pg=414&language=uk).

 

Зокрема, зауваження стосуються ряду наведений у проекті термінів. Крім того, ІнАУ звертає увагу, що метрологічне забезпечення у сфері телекомунікацій здійснює Адміністрація Держспецзв’язку, а не НКРЗІ.

 

ІнАУ з урахуванням наданих зауважень пропонує здійснити суттєве доопрацювання цього документу, зокрема, шляхом вилучення положень, що суперечить Конституції України, законам України «Про телекомунікації» та «Про метрологію та метрологічну діяльність» з метою недопущення ущемлення прав та законних інтересів суб’єктів нагляду, зокрема, операторів, провайдерів телекомунікацій, які надають послуги фіксованого доступу до Інтернету.