ІнАУ бере активну участь у вирішенні проблемних питань, які виникають у членів Асоціації - провайдерів програмної послуги у взаємовідносинах із ГС «Коаліція аудіовізуальних і музичних прав» (КАМП)

Асоціація опрацювала і направила своїм учасникам рекомендації щодо Договору з ГС «КАМП»: на що доречно звертати увагу в разі прийняття рішення про його підписання.

Крім того, ІнАУ сприяє супроводженню судової справи № 640/22936/20 за позовом ТОВ «Місто ТВ Сервіс» щодо визнання протиправним та скасування рішення Мінекономіки від 10.09.2019 про акредитацію ГС «КАМП». На сьогодні подана і зареєстрована апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції, який відмовив позивачу.

Наразі ІнАУ здійснено аналіз форми Договору про надання дозволу на кабельну ретрансляцію, який розміщено на вебсайті ГС «КАМП», та надано пропозиції змін до окремих пунктів цього Договору листом № 102 від 29.06.2021 до ГС «КАМП» та до Мінекономіки України: Лист № 102 від 29.06.2021 ГС «КАМП» щодо пропозицій до типового Договору про надання дозволу на кабельну ретрансляцію об’єктів авторського права і суміжних прав, крім прав організацій мовлення на програми організацій мовлення.