Заява ІнАУ до НКРЗІ щодо додаткових угод з Укртелекомом

ІнАУ направила до НКРЗІ Заяву Про врегулювання спору (щодо умов у проектах додаткових угод до договорів про надання в користування ККЕ та умов у проектах договорів про надання в користування ККЕ, направлених ПАТ «Укртелеком» до операторів, провайдерів телекомунікацій в період травень-вересень 2018 року).

 

Заява направлена в інтересах ряду членів ІнАУ – операторів телекомунікацій, які направили до ІнАУ відповідні звернення відповідно до розповсюджених ІнАУ рекомендацій, див. рекомендації тут.

 

Йдеться про отримання операторами від філій ПАТ «Укртелеком» проектів додаткових угод до договорів про надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку ПАТ «Укртелеком», якими, зокрема, передбачено:

  • сплату на користь ПАТ «Укртелеком» неустойки у розмірі 5 тис. грн за кожен місяць, у тому числі неповний, у разі порушення замовником максимального строку знаходження додаткової муфти в оглядовому пристрої (кабельному колодязі зв’язку (ККЕ);
  • сплату на користь ПАТ «Укртелеком» штрафу у розмірі 5 тис. грн за кожну ділянку кабелю, що була виявлена без договірних відносин з ПАТ «Укртелеком».

 

В Заяві ІнАУ від імені операторів аргументує позицію щодо неприйнятності нав’язуваних Укртелекомом договорів, і просить НКРЗІ:

  • прийняти дану заяву про врегулювання спору до розгляду;
  • здійснити належний розгляд заяви та надати сторонам рекомендації щодо досудового врегулювання спору;
  • розгляд даної заяви про врегулювання спору здійснити із запрошенням представників сторін спору
  • про результати повідомити письмово.

 

Раніше ІнАУ уже зверталась з цим питанням до НКРЗІ, але без додавання звернень операторів: Лист № 83 від 08.06.2018 Голові НКРЗІ щодо правомірності направлення ПАТ «Укртелеком» проектів додаткових угод до договорів про надання в користування ККЕ , яким ми повідомляли НКРЗІ про те, що ПАТ Укртелеком направляє операторам проекти додаткових угод по ККЕ з неустойками та штрафами щодо муфт та ділянок, з посиланням на рішення НКРЗІ, де таких положень немає, та просили  вжити відповідних заходів реагування щодо ПАТ «Укртелеком».

 

НКРЗІ у відповідь (див Лист № 180 від НКРЗІ 12.07.2018 щодо розгляду звернення стосовно правомірності направлення ПАТ «Укртелеком» проектів додаткових угод до договорів про надання в користування ККЕ) тоді повідомила ІнаУ, що НКРЗІ не отримувала від операторів заяв з проханням досудового врегулювання спорів з зазначеного питання.