В Україні значно виросла інтернет-пенетрація

Комітет ІнАУ з питань інтернет-реклами оприлюднив дані моніторингу інтернет-проникнення в Україні, яке на замовлення ІнАУ виконала дослідницька компанія Factum Group.

Виявлено кілька цікавих фактів і тенденцій:

  • У 2019 році вперше за останні 3 роки відбулось значне зростання інтернет-проникнення в Україні (відcоткова кількість інтернет-користувачів від загальної кількості населення). Цей показник зріс одразу на 6-7%. Однією з причин такого зростання є «смартфонізація» населення. На сьогодні 22% користувачів виходять в Інтернет виключно за допомогою смартфонів. Для значної частки нових користувачів смартфон у 2019 році став першим і єдиним пристроєм для доступу до мережі.
  • Зростання відбулось передусім за рахунок сіл та невеликих міст. Рівень проникнення в цих населених пунктах поступово наближається до показника великих міст.
  • Продовжується вирівнювання структури інтернет-користувачів відповідно до струкутри населення. Цей процес вже фактично завершений по гендерному показнику, і триває по інших показниках: регіональному, професійному, освітньому, рівню доходів, віковому.  
  • Майже все населення України віком до 35 років є інтернет-користувачами.

Детальніше про дані дослідження, а також дані попередніх досліджень: тут.