В Україні стартує проєкт «Тримайте Україну на зв'язку»

У квітні в Україні стартує проєкт «KЕЕР UKRAINE CONNECTED» - «Тримайте Україну на зв'язку» від Global NOG Alliance. Наразі перший підготовчий етап гуманітарної цифрової допомоги мережевих світових телекомунікаційних компаній України завершений і починає свою реалізацію.

«Тримайте Україну на зв'язку» — це повністю волонтерська ініціатива добровольців, які докладають усіх зусиль, щоб зберегти доступ українців до важливої інформації.

У діалозі представників Global NOG Alliance з Асоціацією правовласників та постачальників контенту (АППК) та Інтернет Асоціації України (ІнАУ) вирішується логістика реалізації проєкту на території України.

 

Так, в березні Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку України були зібрані перші потреби операторів із найбільш постраждалих регіонів.

Наразі у Global NOG Alliance повідомляють про те, що до них надходить багато обладнання – допомога операторам зв'язку України. Керівник проєкту René Fichtmüller говорить, що «Tech/IT – це одна велика сім’я, і ми повинні залишатися разом!».

Розподіл поставленого обладнання проводитиметься на базі амбасадору проєкту в Україні - компанії DEPS, лідера українського ринку дистрибуції телекомунікаційного обладнання. Обладнання почне прибувати на територію України вже у другій декаді квітня.

 

Про проєкт «KЕЕР UKRAINE CONNECTED».

Платформа створена для того, щоб європейські колеги могли збирати те, що потрібно інтернет-провайдерам в Україні для підтримки роботи інтернету в країні. Проєкт є сполучною ланкою між технологічною спільнотою, виробниками, усіма, хто захоче приєднатися, та Україною.

Мета робочої групи платформи «Тримайте Україну на зв'язку» - не лише виступати посередником, а й активно допомагати українському народу залишатися на зв'язку.

https://nogalliance.org/our-task-forces/keep-ukraine-connected/