ТОВ «Адамант» та ІнАУ виграли суд: рішення Київради щодо інвентаризації об’єктів телекомунікацій скасовані.

ІнАУ отримала офіційне рішення Київського апеляційного адмінсуду: див. Лист № 262 від Київського апеляційного адміністративного суду 29.12.2017 щодо постанови суду за апеляційною скаргою ТОВ "Адамант" у справі за адміністративним позовом до Київської міської ради.

 

Суд визнав протиправним та скасував п. 2 рішення Київської міської ради від 11 лютого 2016 року №82/82 «Про проведення інвентаризації обʼєктів телекомунікації (електрозвʼязку)». Зокрема, відмінені рішення, які зобов’язують суб’єктів господарювання:  

  • надавати Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА) документи, що підтверджують право власності на такі об’єкти телекомунікації (електрозв’язку).
  • надавати Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА) допомогу при проведенні інвентаризації об’єктів телекомунікації (електрозв’язку), в тому числі шляхом надання на вимогу Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА) необхідних документів та інформації, доступу для огляду відповідних об’єктів телекомунікації (електрозв’язку), виконувати інші вимоги Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА), що стосуються проведення інвентаризації об’єктів телекомунікації (електрозв’язку).

 

У 2016 році ІнАУ приєдналась у якості третьої сторони до адміністративного позову ТОВ «Адамант», поданого 26.08.2016 р. до Окружного адміністративного суду, про визнання незаконним та скасування рішення Київради від 11 лютого 2016 року №82/82. Після ряду судових розглядів 19.12.2017 Київський апеляційний адміністративний суд прийняв рішення, яким задовольнив частково апеляційну скаргу ТОВ "Адамант", зокрема, скасовано постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 02.10.2017 у справі № 826/13355/16 (ІнАУ у справі - третя особа на стороні позивача) та прийнято нове рішення про часткове задоволення позовних вимог.