Підсумки наради щодо спрощеної системи оподаткування для постачальників послуг доступу до мережі Інтернет

            У Комітеті ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики відбулась нарада на тему застосування спрощеної системи оподаткування (ССО) платниками, які здійснюють діяльність з надання послуг доступу до мережі Інтернет. В ній взяли участь народні депутати, представники ДПС, Мінфіну, ІнАУ і АППК. Нарада відбулась за сприяння народного депутата О.Федієнка.

            Як повідомлялось раніше, ДПС виступає з ініціативою скасування спрощеної системи оподаткування для постачальників послуг доступу до мережі Інтернет. 21 березня це питання розгляне Експертна рада при Мінфіні. 

            В ході сьогодняшньої наради представники ІнАУ і АППК аргументували необхідність збереження ССО для постачальників послуг доступу до інтернету. В ході дискусії Голова Комітету Д.Гетманцев висловився за збереження ССО для ФОПів-постачальників цього виду послуг (3-ї групи) і запропонував надати йому інформацію у випадках заборони ССО для таких суб’єктів господарювання.

            Питання збереження можливості ССО для юридичних осіб, які надають послуги доступу до Інтернету, поки що відкрите. Ми спрямовуємо зусилля на збереження ССО також для цієї категорії операторів.

            У зверненні ІнАУ до членів Експертної ради при Мінфіні наголошувалось на незаконності скасування ССО для галузі електронних комунікацій та негативних економічних і безпекових наслідках такого рішення.