ІнАУ закликає припинити ігнорування вимог законодавства щодо доступу до інфраструктури телекомунікацій у м.Запоріжжі.

За зверненням члена ІнАУ з м.Запоріжжя (див. Лист № 42 від ТОВ БФ «ЕКСПРЕС, ЛТД» 13.03.2018 щодо неправомірних вимог управляючих компаній в проектах договорів з доступу до розміщення телекомунікаційних мереж) ІнАУ провела аналіз відповідних документів, які в рамках переукладання договорів на доступ до БРМ пропонуються новопризначеними запорізькими управителями будинків.

 

За результатами аналізу зроблено висновок, що має місце повне ігнорування вимог Закону про доступ, Закону України «Про телекомунікації» та Правил з боку Управителів будинків, що своїм наслідком може мати порушення прав та законних інтересів операторів, провайдерів телекомунікацій та споживачів телекомунікаційних послуг.

 

Відповідно направлені листи до ряду державних органів та органів місцевого самоврядування:

Листи містять прохання втрутитись в ситуацію та закликають сприяти негайному припиненню неправомірних дій з боку ТОВ «Керуюча компанія «Місто для людей Запоріжжя» та ТОВ «Керуюча компанія «Мрія» та встановленню штучних перепон у здійсненні діяльності з надання телекомунікаційних послуг операторами, провайдерами телекомунікацій у м. Запоріжжя.