ІнАУ виступає проти розширення сфери регулювання цін на телеком-послуги

ІнАУ направила листа до Мінекономіки і ДРС: Лист № 07/1-2 від 25.01.2021 щодо пропозицій до проекту постанови КМУ «Про затвердження Порядку запровадження державних регульованих цін на товари суб’єктів господарювання, які порушують вимоги законодавства про захист економічної конкуренції».

 

Лист містить зауваження до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку запровадження державних регульованих цін на товари суб’єктів господарювання, які порушують вимоги законодавства про захист економічної конкуренції», який Мінекономіки опублікувало для обговорення.

Цей проект серед іншого передбачає державне регулювання ціни на окремі види телеком-послуг з боку НКРЗІ.

 

ІнАУ у своєму листі аргументує, що НКРЗІ, відповідно до законодавства, не наділена повноваженнями державного регулювання цін на ринках усіх телекомунікаційних послуг, а оператори, провайдери телекомунікацій мають право встановлювати ціни на телекомунікаційні послуги самостійно, окрім переліку телекомунікаційних послуг, встановленому у статті 66 Закону України «Про телекомунікації».

 

Отже, ІнАУ просить Мінекономіки доопрацювати документ і виключити новації щодо регулювання цін на телеком-послуги з проекту постанови КМУ.