ІнАУ виступає проти чергового "покращення" від уряду

Після нещодавньої «допомоги» бізнесу в частині спрощення вилучення серверів (див прийнятий ЗП 7275), уряд готує нове «покращення», де зміст протилежний декларованій меті.

 

Йдеться про проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню”, який підготувало МЕРТ. Текст законопроекту, а також пояснювальну записку див. тут.

 

ІнАУ направила листа до Мінекономрозвитку (МЕРТ): Лист № 209 від 28.12.2017 Мінекономрозвитку щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню»

 

Задекларована ціль законопроекту: «створення сприятливого середовища для ведення бізнесу, розвитку малого і середнього підприємництва та усунення надмірних чи невиправданих механізмів регулювання сфери господарської діяльності».

 

Насправді в законопроекті пропонується посилити адміністративну відповідальність шляхом введення відповідальності суб’єктів господарювання за провадження господарської діяльності без подання декларації про провадження господарської діяльності, підвищення межі матеріальної відповідальності за вчинені адміністративні правопорушення.

 

ІнАУ вважає, що законопроект потребує суттєвого доопрацювання та пропонує створити робочу групу із залученням представників асоціацій для опрацювання положень проекту Закону, або провести відкрите обговорення положень проекту Закону за участі представників розробника проекту Закону, інших зацікавлених органів державної влади та громадськості.