ІнАУ вимагає від КМДА дій на виконання ЗУ "Про доступ.."

Сьогодні направлено листа Голові КМДА В.Кличку: Лист № 203 від 02.08.2019 Голові КМДА щодо проведення робочої наради стосовно невиконання вимог Закону про доступ комунальними підприємствами та іншими власниками (володільцями) інфраструктури об’єктів доступу у м.Київ з пропозицією у найближчі дні провести робочу нараду з питання врегулювання ситуації, яка виникла у зв’язку з невиконанням вимог Закону «Про доступ..» комунальними підприємствами та іншими власниками (володільцями) інфраструктури об’єктів доступу у Києві.

 

На ряд попередніх звернень ІнАУ з цього приводу реакція КМДА була формальною, ситуація не вирішується. 

Тепер ІнАУ повідомляє київського мера, що, у разі чергового ігнорування наших звернень та невиконання вимог Законів «Про доступ..» та «Про місцеве самоврядування..», зокрема, в частині підготовки проектів рішень на виконання вимог Закону «Про доступ..», ми залишаємо за собою право на проведення мітингу у відповідності до частини першої статті 39 Конституції України.

 

Нагадую, що на 26-му З’їзді ІнАУ у квітні 2019 обговорювалось питання проведення заходу (мітингу) з вимогами виконання ЗУ «Про доступ..», і Правлінню було доручено визначити час та дату заходу. 

 

Після проведеного опитування членів ІнАУ Правлінням ІнАУ було прийнято попереднє рішення про проведення мітингу під Кабміном 27 вересня.

 

Тим часом Кабмін нарешті виконав всі свої зобов’язання в рамках ЗУ «Про доступ..»: міністерствами і відомствами прийняті всі необхідні нормативні акти.

 

В цій ситуації Правління ІнАУ на засіданні 31 липня повернулось до розгляду ситуації і прийняло наступні рішення з питання проведення заходу (мітингу) з вимогами виконання Закону «Про доступ...»:

1. У зв’язку з тим, що КМУ наразі виконав вимоги, визначені прикінцевими положеннями Закону України «Про доступ..» в частині, що стосується КМУ, а саме прийняв передбачені цим Законом нормативно-правові акти; привів свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом і забезпечив перегляд та приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом, вважати недоцільним проведення мітингу під будівлею КМУ з вимогами виконання Закону України «Про доступ..».

2. Оскільки виконання вимог Закону України «Про доступ..» на сьогодні гальмується передусім органами місцевого самоврядування і їх виконавчими органами, зокрема КМДА, направити листа до КМДА з пропозицією проведення робочої наради з питань врегулювання ситуації, яка виникла через невиконання вимог Закону України «Про доступ..» комунальними підприємствами та іншими власниками інфраструктури м.Києва.

3. В разі відсутності зворотнього зв’язку з боку КМДА вирішити питання про проведення відповідного заходу.