ІнАУ відкидає звинувачення в однобокій позиції захисту законних інтересів провайдерів в умовах узгоджених дій медіагруп

ІнАУ направляла звернення до органів державної влади України щодо неправомірних дій найбільших медіагруп «1+1 медіа», «Інтер медіа груп», «Медіа Група Україна» та StarLightMedia з узгодженого та необґрунтованого підвищення роялті, що мають ознаки протиправної картельної змови і які загрожують законним інтересам провайдерів програмної послуги і їх споживачів, див. в розділі листування.

 

Тим часом ІнАУ отримала листи від представників StarLightMedia:

ІнАУ направила відповіді представникам StarLightMedia:

 

У відповіді члену ІнАУ ТОВ «Старлайт Медіа» ІнАУ відкидає звинувачення в тому, що Асоціація займає сторону одного з двох підприємств - учасників конфлікту, оскільки ситуація не є двохстороннім конфліктом між ТОВ «Старлайт Діджитал» і ТОВ «Мережа Ланет». Зазначено, що йдеться не про конфлікт інтересів двох підприємств, а про узгоджені дії чотирьох провідних медіагруп проти широкого кола провайдерів програмної послуги, значна частина яких є членами ІнАУ. В цих умовах ІнАУ відстоює інтереси більшості своїх членів. 

 

У відповіді дистрибутору каналів ТОВ «Старлайт Діджитал» ІнАУ відкидає звинувачення, що поширена ІнАУ інформація не відповідає дійсності. Антимонопольний комітет України у своїй вчорашній офіційній заяві повідомив, що найбільшим медіахолдингам надано рекомендації утриматися від одночасного/синхронного безпідставного припинення договорів з провайдерами. Таким чином, АМКУ підтвердив інформацію ІнАУ про одночасні дії найбільших медіагруп щодо намагання розірвання договорів з провайдерами без повідомлення причин. А звернення ІнАУ до органів державної влади є реалізацією Асоціацією права та статутного обов’язку по захисту прав та законних інтересів нашого учасника.