ІнАУ проти диктаторських підходів у вирішенні безпекових питань в інформаційній сфері

Інтернет Асоціація України з великим занепокоєнням сприйняла інформацію на офіційному сайті партії "Блок Петра Порошенка" про те, що найближчим часом буде поданий законопроект, який змусить провайдерів встановити додаткове обладнання для оперативного відключення тих сайтів, які не відповідають законам України. В контексті цього законопроекту представник президентської фракції говорить про кредитування бізнесу задля придбання провайдерами цього обладнання, яке коштує 1,2 – 1,5 млн доларів США на одного провайдера (див. http://solydarnist.org/?p=126101).

ІнАУ у своєму відкритому листі Президенту України і депутатам наполягає, що від такого рішення виграють кілька операторів-монополістів, частина з яких контролюється російським капіталом, та прибічники цензури, і, в кінці кінців, зовнішній агресор, якому вдається нав’язати України свої «підходи до забезпечення інформаційної безпеки». Програють українські громадяни, чесні політики і українська держава, яка втрачає європейський вектор розвитку.

Див. Відкритий лист №103 від 22.06.2017р. Президенту України Порошенку П.О. щодо безпекових питань в інформаційній сфері