ІнАУ просить правоохоронців сприяти продовженню ретрансляції каналів Viasat

            Нацрада з питань ТБ та радіомовлення не сприйняла пропозиції ІнАУ та інших учасників ринку щодо включення до оновленого Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій деяких західних телеканалів, зокрема з пулу Viasat.

            ІнАУ вважає, що вилучення популярних телеканалів з країн Євросоюзу матиме наслідком перехід абонентів на супутникові трансляції, в тому числі походженням з рф, що загрожує не лише існуванню ринку провайдерів програмної послуги, але й інформаційній безпеці держави.

            При цьому є підстави вважати, що наявність зазначених телеканалів в Переліку для законного поширення в Україні не є обов’язковою. Принаймні, так вважає Шостий апеляційний адміністративний суд по справі № 640/21109/20.

 

            В цій ситуації ряд провайдерів програмної послуги продовжують транслювати західні телеканали. З метою їх підтримки в цій ситуації ІнАУ направила листа до СБУ: Лист № 117 від 08.12.2022 СБУ щодо ретрансляції провайдерами програмної послуги телеканалів групи «ВІАСАТ» з проханням сприяння продовженню ретрансляції каналів Viasat та недопущення відтоку абонентів кабельних мереж з українських інформресурсів.