ІнАУ просить депутатів підтримати законопроект №9593 про заборону демонтажу мереж під час воєнного і надзвичайного стану

            У ВРУ зареєстровано законопроект № 9593 про внесення змін до ЗУ «Про електронні комунікації» щодо сприяння у забезпеченні сталого функціонування електронних комунікаційних мереж та надання електронних комунікаційних послуг, а також заборони демонтажу електронних комунікаційних мереж в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану (автори О.Федієнко та інші).

 

            Законопроект містить 2 новації:

  • забороняє демонтаж електронних комунікаційних мереж чи їх частин в умовах надзвичайних ситуацій, надзвичайного та воєнного стану, окрім як за рішенням постачальника електронних комунікаційних мереж/послуг чи за рішенням суду;
  • військові адміністрації мають сприяти постачальникам ЕКМП у забезпеченні сталого функціонування електронних комунікаційних мереж та надання електронних комунікаційних послуг.

 

            ІнАУ направила листи до ряду профільних парламентських комітетів: № 76/1-6 від 25.08.2023 ВРУ щодо підтримки проекту Закону за реєстр. № 9593 від 09.08.2023, в яких аргументує необхідність таких новацій в умовах війни і просить якнайшвидше розглянути і підтримати цю важливу законодавчу ініціативу.