ІнАУ направила листи до керівника Національної поліції Дніпропетровській області і Голови Національної поліції України.

В листах звертається увага на те, що в Дніпропетровській області склалась катастрофічна ситуація з викраденнями та пошкодженнями телекомунікаційних кабелів.

«Внесок» Дніпропетровської області у статистику зловмисних пошкоджень ліній зв’язку у 2018-2019 рр значно перевищує цей показник всіх інших областей України разом взятих. З цих показників можна зробити такі висновки:
• в Дніпропетровській області діє організоване злочинне групування з викрадення телекомунікаційного кабелю з метою подальшої реалізації лому кольорових металів (міді);
• правоохоронні органи Дніпропетровської області, і передусім підрозділи Національної поліції в Дніпропетровській області або нехтують своїми обов’язками щодо протидії діям зловмисників, або вступили з ними в злочинну змову;
• профілактична робота з попередження злочинів з викрадення телекомунікаційних кабелів правоохоронними органами Дніпропетровської області не проводиться.

ІнАУ закликає посилити як превентивні заходи, направлені на протидію крадіжкам та пошкодженню телекомунікаційного обладнання та мереж, так і в частині неухильного виконання заходів, передбачених КПК України, направлених на якнайшвидше та ефективне розкриття таких злочинів.

Також ІнАУ просить скоректувати контрольні показники ефективності діяльності обласних управлінь Національної поліції в сторону врахування ситуації щодо протидії злочинним проявам стосовно телекомунікаційного обладнання та мереж.

Детальніше:
• Лист № 214 від 27.08.2019 Голові Нацполіції України щодо ситуації, яка склалась в Дніпропетровській області у зв’язку з крадіжками та пошкодженнями телекомунікаційного обладнання та мереж (https://inau.ua/…/lyst-no-214-vid-27082019-golovi-nacpolici…
• Лист № 213 від 27.08.2019 ГУНП в Дніпропетровській області щодо протидії крадіжкам та пошкодженням телекомунікаційного обладнання та мереж (https://inau.ua/…/lyst-no-213-vid-27082019-gunp-v-dnipropet…)