Голова Правління ІнАУ Олександр Федієнко взяв участь у круглому столі "Digital talk" з участю Прем'єр-міністра України В. Гройсмана.

Під час заходу були підняті актуальні питання галузі, зокрема, доступ до радіочастотного ресурсу, доступ до інфраструктури, розвиток цифрової економіки в Україні та інші.

Олександр Федієнко, зокрема, розповів про результати дослідження, яке нещодавно проводила Інтернет Асоціація України по забезпеченню широкосмуговим доступом до мережі Інтернет українських шкіл. Голова Правління зауважив, що по стану на сьогодні далеко не всі українські школи при наявній швидкості доступу до всесвітньої мережі взмозі будуть запроваджувати технології дистанційної освіти та інших технологічних напрацювань, які дозволяють підняти якість навчального  процесу на наступний рівень. 

Ця проблема не нова, давно обговорюється і в суспільстві, і в ІТ середовищі. Справа не тільки у виділенні бюджету на ці потреби, а у зміні самої системи фінансування і управління української науки та освіти. А також, для того, щоб українські оператори змогли кожну школу під'єднати оптичним кабелем, що дозволить забезпечити належну швидкість для впровадження нових технологій, потрібно внести певні зміни у правилах і процедурах доступу до телекомунікаційної інфраструктури, що особливо болюче стоїть саме в невеличких містечках і сільській місцевості. 

Також необхідно на законодавчому рівні визначити поняття ШПД. Поки такого визначення в Україні немає, обговорювати питання ШПД в практичному аспекті зарано.

 

Передивитись запис прямої трансляції заходу, яку вели УНН,  можна за посиланням https://www.facebook.com/UNNews/videos/1602566756496437/

або: http://www.unn.com.ua/ru/live/2445

Виступ Олександра Федієнка починається з 1:03:34.