Держспецзв'язку розгляне пропозиції ІнАУ щодо LoRaWAN

ІнАУ отримала листа від ДССЗЗІ: Лист № 10 від Держспецзв'язку 14.01.2019 щодо розгляду звернення стосовно подальшого розгортання в Україні мереж на технології LoRaWAN.

 

Це відповідь на звернення, яке ІнАУ направила до Держспецзв’язку у грудні: Лист № 211 від 07.12.2018 Голові Держспецзв'язку щодо подальшого та повноцінного розгортання в Україні мереж на технології LoRaWAN, в якому ІнАУ пропонувала Адміністрації ДССЗЗІ розглянути питання щодо ініціювання внесення змін до плану РЧР України.

 

Ініціатива Комітету ІнАУ з питань інтернету речей полягає в запровадженні в Україні європейського стандарту: РЕЗ повинна мати адаптивний режим доступу до спектра при максимальній випромінюваній потужності до 500 мВт та робочому циклі до 10 % часу (може застосуватися тільки у нічний час з 00-00 до 06- 00 годин).

 

У відповіді Адміністрація ДССЗЗІ повідомляє, що розгляне пропозиції ІнАУ під час перегляду Плану використання РЧР.

 

Прийняття пропонованих ІнАУ змін дозволить ефективніше використати електромагнітний спектр, що дасть поштовх більш масштабному розгортанню мережі LoRaWAN в умовах обмеженого радіочастотного ресурсу.