Члени ІнАУ отримають Методичні рекомендації «Використання електронних (цифрових) доказів у кримінальних провадженнях».

Інтернет Асоціація України надрукувала тираж Методичних рекомендацій «Використання електронних (цифрових) доказів у кримінальних провадженнях».

 

Видання підготовлено творчим колективом у складі фахівців Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби з організованою злочинністю при РНБО України і ряду наукових установ МВС і Національної поліції України і надруковано ІнАУ з дозволу Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби з організованою злочинністю при РНБО України.

 

У виданні розглянуто особливості, принципи роботи з електронними (цифровими) доказами, кримінально-процесуальні засади пошуку й вилучення комп’ютерних систем та інформації з них. Визначено особливості збирання електронних (цифрових) доказів, виявлення, огляд, фіксація, вилучення та упакування носіїв.

 

Методичні рекомендації будуть корисними як працівникам силових структур, які здійснюють оперативно-розшукові та слідчі дії щодо комп’ютерних систем та інформації з них, так і операторам/провайдерам телекомунікацій, представникам датацентів та правовласників, які взаємодіють з представниками правоохоронних органів при виконанні своїх посадових обов’язків.