ІнАУ закликає народних депутатів захистити телеком-мережі від крадіжок і пошкоджень

ІнАУ направила відкритого листа народним депутатам України: Лист № 49 від 16.04.2020 народним депутатам України щодо підтримки прийняття Закону щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж (№ 2654 від 20.12.2019).

 

Йдеться про те, що карантин і перехід значної кількості громадян на віддалену роботу значно загострив проблему пошкоджень телеком-мереж.

Споживачі втрачають критично важливий канал комунікації в умовах самоізоляції, операторам важче усувати пошкодження мереж в умовах карантину, і при цьому кількість таких пошкоджень зловмисниками має тренд до збільшення.

 

В цих умовах ще більше зростає актуальність прийняття законодавчих змін, направлених на захист телеком-мереж.

ІнАУ звертається до парламентарів з проханням про якнайшвидший розгляд і прийняття законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж № 2654 від 20.12.2019, автори Федієнко О.П. та інші, див. http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67742.

Ініціативи авторів законопроекту направлені на протидію умисним пошкодженням, руйнуванню телекомунікаційних мереж та складових, а також посилення відповідальності осіб, винних у вчиненні таких правопорушень (злочинів).