ІнАУ просить депутатів захистити законне право споживача на вибір провайдера

ІнАУ направила народним депутатам листа з проханням про підтримку проекту Закону України № 4118 від 18.09.2020 щодо доступу до об’єктів інфраструктури з метою розвитку телекомунікаційних мереж (див. за посиланням).

В листі зазначається, що законопроект № 4118 захищає право споживачів на вибір постачальника послуг і законне право власників житла безпосередньо розпоряджатися своєю власністю.

Можливість вибору постачальника послуг - це захист споживача як від свавілля деяких посередників сфери ЖКГ, так і від монополізму окремих провайдерів, які намагаються уникнути конкуренції.

В результаті прийняття законопроекту № 4118 споживач отримає якіснішу послугу за меншими тарифами, а кошти провайдерів офіційно підуть на потреби безпосередніх власників житла і в бюджет.

Законопроект № 4118 враховує зауваження, надані народними депутатами та представниками власників житла до попереднього законопроекту в цій сфері - №2042, який у червні при розгляді у 2-му читанні не набрав потрібної кількості голосів.

 

Відтак, ІнАУ просить депутатів сприяти встановленню прозорих умов взаємодії споживача, провайдера та представників сфери ЖКГ, і підтримати законопроект № 4118.