Протокол засідання Комітету від 31.01.2019

ПРОТОКОЛ

засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

 

31.01.2019 року                                                                                                             м. Київ

 

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ:

Пятніков Анатолій, ТОВ «ІТ Телесеть» - Голова Комітету;

Закревський Максим, ТОВ «Космонова»;

Нагорнюк Андрій, ТОВ «В.О.К.С.»

 

ЗАПРОШЕНІ:

Гусєв Олег, Комісія УСПП з питань науки та ІТ;

Мохонько Олександр, ТОВ «Трест Укртелебуд».

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ:

1. Обговорення проекту додаткової угоди про внесення змін до договорів про надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку ПАТ «Укртелеком».

2. Щодо правомірності вимоги підписання додаткової угоди про внесення змін до договорів про надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку ПАТ «Укртелеком» при бронюванні ККЕ для нового об'єкту (по запиту Члена ІнАУ ТОВ «Космонова»).

3. Щодо розгляду Київською міською адміністрацією та КП «Київавтошляхміст» листів ІнАУ від 07.12.2018 № 212 (відповідь КМДА надана листом від 04.01.2019 № 008-25), від 13.11.2018 № 168 (відповідь КМДА від 22.12.2018 № 053-11349), від 13.11.2018 № 169 (відповідь КП «Київавтошляхміст» надана листом від 18.12.2018 № 053/282/01-13/2889), від 20.11.2018 № 201 (відповідь Київавтодору від 26.12.2018 № 01-19/12/4659).

4. Щодо розгляду Київською міською державною адміністрацією запиту ІнАУ від 03.12.2018 № 208 про надання переліку суб’єктів, на балансі яких перебуває інфраструктура комунальної власності м. Києва (відповідь надана листом КП «Київжитлоспецексплуатація» від 12.12.2018 № 062/15/1/19-7075).

5. Обговорення результатів опитування органів місцевого самоврядування щодо виконання частини сьомої розділу VI Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» в частині розроблення та прийняття рішень.

6. Щодо забезпечення можливості електроживлення технічних засобів телекомунікацій замовника з боку власника інфраструктури (по запиту Члена ІнАУ ТОВ «ТРК Простор»).

РІШЕННЯ:

1. Обговорення проекту додаткової угоди про внесення змін до договорів про надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку ПАТ «Укртелеком» перенести на наступне засідання Комітету за участі представників ПАТ «Укртелеком».

2. Враховуючи, що наразі триває процес узгодження проекту окремих положень додаткової угоди про внесення змін до договорів про надання в користування ККЕ за участі представників ПАТ «Укртелеком», рекомендувати ТОВ «Космонова» повідомити ПАТ «Укртелеком» про те, що підписання додаткової угоди відбудеться після узгодження усіх спірних позицій.

3. Рекомендувати О. Гусєву надати до Адміністрації ІнАУ матеріали, необхідні для врегулювання спірних питань з КП «Київавтошляхміст». Адміністрації ІнАУ після отримання матеріалів підготувати відповідні листи до КП «Київавтошляхміст», Київської міської державної адміністрації, Комітету з питань інформатизації та зв’язку Верховної Ради та інших (у разі необхідності).

4. Рекомендувати Правлінню ІнАУ, у разі отримання відповідного звернення від ТОВ «Адамант» або інших учасників ІнАУ щодо протиправної діяльності КП «Київавтошляхміст» та, у зв’язку з цим, звернення до суду, розглянути питання щодо можливості вступу у судові справи у якості третьої особи.

5. Рекомендувати Правлінню ІнАУ підтримати ініціативу Комітету та направити до керуючих компаній з обслуговування житлового фонду м. Києва звернення з проханням надати інформацію стосовно можливості операторам, провайдерам телекомунікацій укладати з ними договори з доступу до об’єктів комунальної власності відповідно до Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» у 2019 році.

6. Інформацію щодо результатів опитування органів місцевого самоврядування щодо виконання ними частини сьомої розділу VI Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» в частині розроблення та прийняття рішень прийняти до відома (див. додаток).

7. За результатом опрацювання питань ТОВ «ТРК Простор» надати відповідну інформацію у робочому порядку та направити на електронну адресу. Рекомендувати уповноваженим особам ТОВ «ТРК Простор», за необхідності та невирішення питань, з якими звернулись до ІнАУ, прийняти участь у наступному засіданні Комітету з використанням засобів конференц-зв’язку.

Рішення прийнято консенсусом.

 

Додаток: Аналіз інформації щодо результатів опитування органів місцевого самоврядування щодо виконання ними частини сьомої розділу VI Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» в частині розроблення та прийняття відповідних рішень.

Прикріплені файли