Протокол засідання Комітету від 30.01.2019

ПРОТОКОЛ

засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань захисту економічної конкуренції

м. Київ                                                                                                                                                                                                                                                30.01.2019 року

 

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ:

Арутюнян Олександр, ТОВ «Павутина. НЕТ» - Голова Комітету;

Дудник Світлана, ІнАУ;

Мельниченко Євген, ТОВ «ADS LEGAL GROUP»;

Пятніков Анатолій, ТОВ «ІТ Телесеть»;

Хлюпін Ігор, ТОВ «Інтрафік».

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ:

1. Розгляд зауважень та пропозицій від Членів ІнАУ до проектів Кодексу (Правил) професійної етики у конкуренції у сфері надання послуг телебачення та Кодексу (Правил) професійної етики у конкуренції на ринку послуг доступу до Інтернету. 

2. Обговорення питань Анкети по дослідженню еластичності ціни на послугу доступу до Інтернету та визначення середньоринкової ціни, запропонованої у ході дослідження, яке проводиться ТОВ «Фактум Дата».

 

РІШЕННЯ:

1.  Станом на 30.01.2019 ІнАУ отримано 1 пропозицію від Членів ІнАУ до проекту Кодексу (Правил) професійної етики у конкуренції на ринку послуг доступу до Інтернету. А саме, Д. Сізов, голов.ред. InternetUA, запропонував із пункту 4.1 Розділу 4 виключити абзаци 9 та 10:

       «- сприяти наданню третіми особами доступу до інформаційних ресурсів Інтернет (веб-сайтів, порталів тощо), які розповсюджують заборонену законом інформацію чи контент без згоди правовласників контенту. Визначення таких ресурсів має бути у рішеннях компетентних органів України;

       - зберігати та розповсюджувати на власних ресурсах інформацію, що заборонена законом або контент без згоди правовласників».

За результатом обговорення цієї пропозиції Члени Комітету вирішили виключити із тексту проекту Кодексу (Правил) професійної етики у конкуренції на ринку послуг доступу до Інтернету абз. 9 п.4.1 Розділу 4.

Запропонувати Членам Комітету, у робочому порядку, опрацювати редакцію абз. 10 п.4.1 Розділу 4 проекту Кодексу (Правил) професійної етики у конкуренції на ринку послуг доступу до Інтернету та надати свої пропозиції до наступного засідання Комітету.

Крім цього, у ході засідання Комітету було доопрацьовано п. 6.3 Розділу 6 та п. 8.4 проекту Кодексу (Правил) професійної етики у конкуренції на ринку послуг доступу до Інтернету, а також п. 6.3 Розділу 6  та п. 8.4. проекту Кодексу (Правил) професійної етики у конкуренції у сфері надання послуг телебачення.

Проекти документів з внесеними змінами направити до відома Членів Комітету у ел.розсилку expert@inau.ua

2. Рекомендувати Правлінню ІнАУ підтримати пропозицію Комітету та направити до Антимонопольного комітету України проекти Кодексу (Правил) професійної етики у конкуренції у сфері надання послуг телебачення та Кодексу (Правил) професійної етики у конкуренції на ринку послуг доступу до Інтернету, з урахуванням внесених змін,  для розгляду та надання зауважень до змісту проектів документів.

3. Опрацьовані Комітетом зауваження та пропозиції до проекту Анкети по дослідженню еластичності ціни на послугу доступу до Інтернету та визначення середньоринкової ціни направити у ел.розсилку expert@inau.ua Членам Комітету для розгляду та, за наявності, надання зауважень та пропозицій, а також направити ТОВ «Фактум Дата».

 

Визначити дату наступного засідання Комітету в офісі ІнАУ –  06.02.2019 об 11:00 год.

 

Рішення прийнято консенсусом.