Протокол засідання Комітету від 28.10-03.11.2016

ПРОТОКОЛ

 

Засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

 

28.10 – 03.11.2016 р.                                                                                                м. Київ

 

  УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ:

 

Члени Комітету:

 

1.    Пятніков Анатолій, ТОВ «ІТ Телесеть» - Головуючий;

2.    Арутюнян Олександр, ТОВ «Павутина»;

3.    Гусєв Олег, заст. Голови Правління ІнАУ;

4.    Куковський Володимир, ІнАУ;

5.    Ляшенко Володимир, УТГ;

6.    Оніщенко Дмитро, Телекомунікаційна Палата України;

7.    Федієнко Олександр, Голова Правління ІнАУ.

Запрошені:

1.    Носевич Олег, начальник Дирекції з розвитку телекомунікаційних мереж КП «Київжитлоспецексплуатація»;

2.    Радзивіл К., заступник начальника Дирекції з розвитку телекомунікаційних мереж КП «Київжитлоспецексплуатація»;

3.    Дудник Світлана, юрист ІнАУ.

  

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ:

1.        Обговорення проблемних питань операторів, провайдерів телекомунікацій, пов’язаних з діяльністю КП «Київжитлоспецексплуатація» у м. Києві, та шляхи їх вирішення (на виконання п.3 протоколу від 07.10.2016).

 

На засіданні Комітету з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій 28.10.2016 оголошувалась перерва до 03.11.2016.

СЛУХАЛИ:

А. Пятнікова щодо необхідності подання КП «Київжитлоспецексплуатація» інформації про приблизні розрахунки оплати за доступ до об’єктів інфраструктури та презентації самої Методики розрахунку плати за розміщення телекомунікаційних мереж при використанні обʼєктів комунальної власності територіальної громади м. Києва (далі – Методика), оскільки, за умов відсутності Методики та інформації про розміри плати на 2017 рік, оператори, провайдери телекомунікацій не можуть спланувати власну діяльність.

О. Носевич, К. Радзивіл: Проект Методики не містить інформації про конкретні цифри, тому ціну на сьогодні визначити не можна. Проект Методики розміщений на сайті КП «Київжитлоспецексплуатація» для обговорення, де зазначено, що і як обраховується. Фінансові показники КП «Київжитлоспецексплуатація» значно не планується змінити, проте є витрати, які не можна передбачити і які значно змінились у 2016 році порівняно з 2015 роком, зокрема, витрати на оплату комунальних послуг. Можливо, вартість становитиме приблизно 1, 10 грн/1 квартира з ПДВ, проте офіційно підтвердити не можна. Плата у розмірі 1,80 грн – 2,00 грн не планується.

О. Арутюнян: Після зустрічі в Антимонопольному комітеті України у квітні п.р. ми повинні були зустрітись для подальшого узгодження цін, проте такої зустрічі не відбулось. Чи враховано у проекті Методики розрахунки вартості, коли кабель зв’язку проходить через будинок, який виконує транзитні функції?

О. Носевич: Розмір плати буде затверджено після узгодження та затвердження Методики. Коли буде погоджено заінтересованими установами та прийнято Методику Київською міською радою, невідомо. Проект Методики заплановано подати для узгоджень найближчим часом,  орієнтовний час проходження узгоджень – близько півроку. Проте, від операторів, провайдерів телекомунікацій не надійшло зауважень та пропозицій до проекту Методики. Щодо вартості «за транзит», то пропозиції операторів, провайдерів телекомунікацій враховані в пункті 7.8 проекту Методики.

Д. Оніщенко: Наприклад, до проекту Методики, зокрема, її останньої редакції, будуть надані пропозиції, проте , можливо, найближчим часом буде прийнято вцілому Закон України «Про доступ до інфраструктури…», тоді, які дії КП «Київжитлоспецексплуатація» вживатимуться далі?

О. Носевич, К. Радзивіл: Буде діяти закон. Проте, поект Методики потрібно якнайскоріше підготувати та подати до Антимонопольного комітету України.  

А. Пятніков. Найближчим часом (7-10 днів) ІнАУ будуть підготовлені пропозиції до проекту Методики та направлені до КП «Київжитлоспецексплуатація» і які просимо врахувати в узгодженій редакції.

Д. Оніщенко: В кого і яким чином можна отримати Баланс Дирекції по розвитку телекомунікаційних мереж КП «Київжитлоспецексплуатація» за 2015 рік і, зокрема, ті дані, на підставі якого готувалась Методика, розроблена ПрАТ «Діпрозв’язок»?

А. Пятніков: Пропонується  підготувати та направити запит про доступ до публічної інформації для отримання копії Балансу Дирекції по розвитку телекомунікаційних мереж КП «Київжитлоспецексплуатація» за 2015 рік.

РІШЕННЯ:

1. Рекомендувати ІнАУ направити до Дирекції по розвитку телекомунікаційних мереж КП «Київжитлоспецексплуатація» запит про доступ до публічної інформації для отримання копії Балансу Дирекції по розвитку телекомунікаційних мереж КП «Київжитлоспецексплуатація» за 2015 рік.

2. З метою опрацювання та надання пропозицій до проекту Методики розрахунку плати за розміщення телекомунікаційних мереж при використанні об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Києва провести 09.11.2016 засідання Комітету, запросивши до участі в обговоренні операторів, провайдерів телекомунікацій – Членів ІнАУ.