Протокол засідання Комітету від 26.08.2015

Засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

26.08.2015 р.                                                                                                            м. Київ

 

Учасники засідання

1.                  Закревський Максим, ТОВ "Космонова"

2.                  Онищенко Дмитро, Телекомпалата Ураїни

3.                  Кондратюк Володимир, Член Правління ІнАУ

4.                  Куковський Володимир, Виконавчий директор ІнАУ

5.                  Ляшенко Володимир, ТОВ "Українська телекомунікаційна група"

6.                  Нагорнюк Андрій – Голова Комітету, Член Правління ІнАУ

7.                  Напрієнко Дмитро, ПрАТ «Датагруп»

8.                  Пятніков Анатолій, «ІТ Телесеть»

9.                  Підгорний Володимир, «Адамант»

10.              Тарахкотелик Олександр, ВОЛЗ

11.              Федієнко Олександр, Голова Правління ІнАУ

 

Порядок денний засідання

1.                     Щодо проекту Закону «Про електронні комунікації» розробки ДСЗЗІ.

2.                     Щодо доступу до БРМ.

3.                     Організаційні питання, пов'язані з роботою Комітету.

4.                     Подальші кроки у питаннях щодо сумісного підвісу.

5.    Про зміни до меморандуму з ПАТ «Укртелеком» і легалізацію легалізацію недоговірних відносин.

 

Рішення

1.                     Щодо Проекту Закону «Про електронні комунікації» розробки ДСЗЗІ

Запропонувати Юридичному комітету ІнАУ ознайомитися с текстом законопроекту «Про електронні комунікації»  розробки ДСЗЗІ та провести спільне засідання Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій та Юридичного комітету ІнАУ для обговорення даного законопроекту.

2.                     Щодо доступу до БРМ

2.1. Звернутись до провайдерів-членів ІнАУ з проханням надати інформацію щодо рішень органів місцевого самоврядування у їх регіонах у питаннях доступу до БРМ. Запропонувати В.Ляшенку сформувати тези до опитувального листа.

2.2. Рекомендувати Правлінню ІнАУ звернутись до Київради щодо неприпустимості прийняття  проекту рішення Київради «Про впорядкування користування об’єктами комунальної власності територіальної громади м.Києва при будівництві та експлуатації телекомунікаційних мереж» як такого, що суперечить чинному законодавству України, зокрема ЗУ «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14.05.2015, а також всупереч рекомендаціям АМКУ зберігає посередника у вигляді КП «Київжитлоспецексплуатація». Даний проект Рішення виноситься  на засідання Київради 03.09.2015 без обговорення з учасниками ринку, без узгодження з АМКУ.

2.3. Взяти активну участь в обговоренні Методики розрахунку встановлення тарифу на розміщення суб’єктами господарювання телекомунікаційних мереж в житлових будинках.

2.4. Ініціювати публічні громадські слухання (обговорення) положень Методики розрахунку встановлення тарифу на розміщення суб’єктами господарювання телекомунікаційних мереж в житлових будинках.

2.5. Звернутись до «Телекомунікаційної палати України» з проханням надати інформацію про судові рішення у сфері доступу до БРМ.

2.6. Запропонувати В.Ляшенку провести аналіз інформації щодо судових рішень про монополізм у сфері доступу до БРМ. Запропонувати членам Комітету надати підтримку В.Ляшенку у цьому питанні.

 

3.                     Організаційні питання, пов'язані з роботою Комітету.

Попередити В.Падюкова про неприпустимість порушення п. 3.8. Положення про Комітет ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій щодо того, що член Комітету не має право представляти ІнАУ в стосунках з будь-якими третіми сторонами, крім випадків, якщо таке право їм надане Статутом ІнАУ або рішенням Правління ІнАУ.

 

4.                     Про зміни до меморандуму з ПАТ «Укртелеком» і легалізацію недоговірних відносин.

Рекомендувати Правлінню ІнАУ звернутись до ПАТ «Укртелеком» з письмовою пропозицією щодо легалізації недоговірних відносин. При цьому має бути забезпечена формалізація порядку легалізації та гарантія з боку ПАТ «Укртелеком» щодо дотримання цього порядку, яка буде підтверджено відповідними документами ПАТ «Укртелеком», Процедура легалізації має бути публічною та прозорою. Також запропонувати внести зміни до меморандуму стосовно граничної кількості муфт, розміщених на один відрізок кабелю відповідно до формули:  Довжина траси /500 (з застосуванням арифметичного  округлення).

 

5.                     Подальші кроки у питаннях щодо сумісного підвісу.

 

5.1. Рекомендувати Правлінню ІнАУ схвалити в цілому проект Протоколу про наміри у питаннях нормалізації співпраці між операторами/провайдерами та СВП «Київські електричні мережі» ПАТ «Київенерго».

5.2. Рекомендувати Правлінню винести на публічне обговорення в рамках конференції "Telecom Ukraine 2015" питання щодо розробки методики визначення вартості сумісного підвісу.

 

 

Рішення 1, 2, 3, 4, 5.2 прийнято консенсусом.

Рішення 5.1 прийнято більшістю голосів при 1 голосі «проти» (В.Кондратюк) і 1 голосі «утримався» (В.Ляшенко).