Протокол засідання Комітету від 24.06.2016

Засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

24.06.2016 р.                                                                                                                        м.Київ

 

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ

1.      Нагорнюк Андрій – Голова Комітету, член Правління ІнАУ

2.      Гусєв Олег, ТОВ «Адамант»

3.      Кузява Анатолій, ТОВ «Воля-кабель»

4.      Дудник Світлана, юрист ІнАУ

5.      Підгорний Володимир, «Адамант»

6.      Пятніков Анатолій, ТОВ «ІТ Телесеть»

7.      Федько Вадим, «ЛанетТелеком»

8.      Крамарєв Олексій, ТОВ «Трест Укртелебуд».

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ

1.      Проблемні питання відносин з КП «Київжитлоспецексплуатація».

2.      Формування пропозицій та зауважень до проекту рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку».

3.      Обговорення проекту листа ІнАУ до комітетів Верховної Ради України про надання зауважень та пропозицій до проекту Закону України «Про доступ до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики для розвитку телекомунікаційних мереж» (реєстраційний № 4159 від 26.02.2016).

4.      Інші питання.

 

РІШЕННЯ

1.      Рекомендувати Правлінню ІнАУ до 05.07.2016 організувати інформування у ЗМІ та провести прес-конференцію щодо проблемних питань, які існують в операторів/провайдерів телекомунікацій у відносинах з КП «Київжитлоспецексплуатація».

2.      Рекомендувати Правлінню ІнАУ звернутись до членів ІнАУ та інститутів громадянського суспільства сфери ІКТ з пропозицією делегувати своїх представників для участі у судовому засіданні 05.07.2016 з розгляду адміністративного позову про визнання протиправним та скасування рішення Київської міської ради №943/1807 від 03.09.2015 року «Про впорядкування користування об'єктами комунальної власності територіальної громади міста Києва при будівництві та експлуатації телекомунікаційних мереж», який ТОВ «Адамант» подало 18.03.2016 р. до Окружного адміністративного суду м. Києва.

3.      Запропонувати ТОВ «Трест Укртелебуд» надати письмове звернення щодо судових справ проти КП «Київжитлоспецексплуатація».

4.      Рекомендувати Правлінню ІнАУ звернутись до Антимонопольного комітету України щодо отримання копії рекомендацій, даних КП «Київжитлоспецексплуатація» у грудні 2015 року, інформації про стан виконання зазначених рекомендацій та розгляду справи щодо КП «Київжитлоспецексплуатація» та Київради (зокрема: справи №243-26.13/202-11 (за ознаками вчинення КП «Київжитлоспецексплуатація» порушення, передбаченого п. 1 ч. 2 ст. 13 та п. 2 ст. 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції») та справи №136-26.13/388-12 (за ознаками вчинення Київською міською радою порушення, передбаченого ст. 17 та п. 7 ст. 50 Закону України 2Про захист економічної конкуренції», шляхом прийняття рішення від 14 липня 2011 № 378/5765 «Про питання впорядкування діяльності суб'єктів господарювання в галузі зв'язку та інформаційних технологій»).

5.      Рекомендувати Правлінню ІнАУ направити до Національного координаційного центру кібербезпеки звернення щодо питань незаконного рішення Київради про проведення інвентаризації обʼєктів телекомунікації (електрозвʼязку).

6.      Рекомендувати Правлінню ІнАУ направити до Державної регуляторної служби України та НКРЗІ листа із зауваженнями до пункту 5.3 проекту рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку».

7.      Запропонувати членам Комітету з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій надати до Правління ІнАУ пропозиції щодо напрямів роботи спільної з НКРЗІ Робочої групи щодо проблемних питань ККЕ.

8.      Підтримати проект листа ІнАУ про надання зауважень та пропозицій до проекту Закону України «Про доступ до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики для розвитку телекомунікаційних мереж» (№ 4159 від 26.02.2016) та рекомендувати Правлінню ІнАУ направити його до відповідних комітетів Верховної Ради України.

Рішення прийнято консенсусом.