Протокол засідання Комітету від 21.03.2017

ПРОТОКОЛ

 

Засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

21.03.2017 р.                                                                                                             м. Київ

  

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ

  1. Нагорнюк Андрій – Голова Комітету, член Правління ІнАУ;
  2. Гусєв Олег, заст. Голови Правління ІнАУ;
  3. Дяченко Валерія, ЮК «Юскутум»;
  4. Закревський Максим, ТОВ «Космонова»;
  5. Кузява Анатолій, ТОВ «Воля-кабель»;
  6. Куковський Володимир, ІнАУ;
  7. Марчук Антон, ТОВ «ЛанетНетворк»;
  8. Оніщенко Дмитро, Телекомунікаційна палата України;
  9. Федієнко Олександр, Голова Правління ІнАУ;
  10. Федько Вадим, ТОВ «Ланет Телеком».

ЗАПРОШЕНІ:

 

    Щеголь Гліб,старший аналітик Офісу ефективного регулювання;

    Шелест Олександр, аналітик сектору ІКТ Офісу ефективного регулювання.

  

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ:

  1. Обговорення проекту умов Меморандуму про партнерство та співробітництво у сфері зв’язку та інформатизації України між Офісом ефективного регулювання (BRDO) та Інтернет Асоціацією України.
  2. Обговорення порядку демонтажу кабелю зв’язку, опублікованого на сайті ПАТ «Укртелеком» http://www.ukrtelecom.ua/services/providers/sewerage/relevant.
  3. Інші питання:
  • щодо участі ІнАУ на заході Асоціації правників України 28.03.2017 на тему «Використання провайдерами об’єктів енергетичної інфраструктури. Законні нововведення» (з урахуванням прийнятого Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж») (за пропозицією В. Дяченко);
  • щодо ситуації, яка склалась в м. Запоріжжя при укладанні договорів сервітуту з ОСББ в контексті імплементації Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» (за пропозицією Д. Оніщенко).

ВИРІШИЛИ:

1. У ході обговорення умов Меморандуму про партнерство та співробітництво у сфері зв’язку та інформатизації України між Офісом ефективного регулювання (BRDO) та Інтернет Асоціацією України (далі – Меморандум) представники Офісу ефективного регулювання та Члени Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій дійшли згоди, що результатом співробітництва мають бути підписані та узгоджені сторонами проекти Правил та Методик, розроблених на виконання Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж», їх спільне лобіювання у відповідних ЦОВВ. Технічні умови (Технічне завдання) опрацьовує ІнАУ та подає до Офісу ефективного регулювання для розроблення проектів документів. Проекти Методик повинні містити, зокрема, формули розрахунку тарифів та чіткі переліки складових для формування тарифів. Проекти Правил та Методик попередньо узгоджуються з ІнАУ.

Рекомендувати Голові Правління ІнАУ О. Федієнку підписати Меморандум у запропонованій редакції.

2. Членам Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій у тижневий термін надати свої пропозиції для формування ТУ (ТЗ) до Правил та Методик. В цей же термін надати пропозиції до Правил та Методик надання доступу до інфраструктури об’єктів електроенергетики, в т.ч. підходів до формування плати за доступ, для опрацювання на наступному засіданні Комітету єдиної позиції ІнАУ щодо положень технічних умов (технічного завдання), Правил надання доступу до інфраструктури та Методик визначення плати за доступ до елементів інфраструктури.

3. За результатом опрацювання порядку демонтажу кабелю зв’язку, опублікованого на сайті ПАТ «Укртелеком» http://www.ukrtelecom.ua/services/providers/sewerage/relevant, вирішили такі пропозиції надати до НКРЗІ у ході засідань робочої групи (лист ІнАУ від 13.03.2017 № 41).

4. Рекомендувати Голові Правління ІнАУ О. Федієнку та Члену Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій А. Пятнікову прийняти участь у заході на тему «Використання провайдерами об’єктів енергетичної інфраструктури. Законні нововведення» (з урахуванням прийнятого Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж») , який заплановано Асоціацією правників України на 28.03.2017.

4. Заслухавши звернення Члена Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій Д. Оніщенка рекомендувати правлінню ІнАУ підтримати рішення Комітету про допомогу та співпрацю з метою недопущення порушення прав операторів, провайдерів телекомунікацій у м. Запоріжжя у доступі до інфраструктури будівель, в т.ч. житлового фонду, що надаються або можуть надаватись ОСББ та направити відповідні листи до ТОВ «Авікон Груп» та, в копії, до Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької міської ради, прокуратури Запорізької області.

 

    Рішення прийнято консенсусом.