Протокол засідання Комітету від 18.01.2017

ПРОТОКОЛ

 

Засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

18.01.2017 р.                                                                                                                                                                   м. Київ

  

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ

  1. Нагорнюк Андрій – Голова Комітету, член Правління ІнАУ;
  2. Гусєв Олег, заст. Голови Правління ІнАУ;
  3. Закревський Максим, ТОВ «Космонова»;
  4. Кондратюк Володимир, ТОВ «НВК «Ромсат»;
  5. Кузява Анатолій, ТОВ «Воля-кабель»;
  6. Куковський Володимир, ІнАУ;
  7. Марчук Антон, ТОВ «ЛанетНетворк»;
  8. Оніщенко Дмитро, Телекомунікаційна палата України;
  9. Підгорний Володимир, ТОВ «Адамант»;
  10. Пятніков Анатолій, ТОВ «ІТ Телесеть»;
  11. Федієнко Олександр, Голова Правління ІнАУ;
  12. Федько Вадим, ТОВ «Ланет Телеком».

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ

  1. Щодо поточного стану справ у сфері доступу до інфраструктури телекомунікацій (ПАТ «Укртелеком», розміщення телекомунікаційних мереж з використанням опор обленерго, КП «Київжитлоспецексплуатація»).
  2. Щодо доручення Правління ІнАУ опрацювати пропозиції до методик, які мають бути розроблені та затверджені з прийняттям Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» (див. п. 5.1.2. протоколу засідання Правління ІнАУ).
  3. Інші питання.

 

РІШЕННЯ

  1. Рекомендувати Правлінню ІнАУ з метою представництва інтересів операторів, провайдерів телекомунікацій, які є учасниками ІнАУ, підтримати пропозицію Комітету з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій та делегувати представника ІнАУ до складу Ради з питань державного нагляду (контролю), яка буде дорадчим колегіальним органом при Державній регуляторній службі України.
  2. Членам Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій ознайомитись з рішенням НКРЗІ від 12.07.2016 № 359 «Про внесення змін до Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку», зареєстроване в Мінюсті України 05.08.2016 № 1098/29228, з метою опрацювання на наступному засіданні зауважень (пропозицій) та, за необхідності, направлення ІнАУ відповідного листа до НКРЗІ.
  3. З метою вирішення проблемних питань при прокладанні телекомунікаційних мереж в ККЕ, які залишились неврегульованими після прийняття НКРЗІ рішення від 12.07.2016 № 359, запросити представників ПАТ «Укртелеком» на найближче засідання Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій, та, у разі, якщо негативні ризики для галузі телекомунікацій залишаються, запропонувати Правлінню ІнАУ звернутись з листом в НКРЗІ (в т.ч. спільним з ПАТ «Укртелеком») щодо створення робочої групи.
  4. Запропонувати Правлінню ІнАУ завчасно направити лист-запрошення в ПАТ «Укртелеком» з переліком питань та з метою підготовки представників ПАТ «Укртелеком» до участі в роботі. Орієнтовна зустріч - через 2 тижні.
  5. Доручити Голові Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій А. Нагорнюку узгодити вичерпний перелік питань, з урахуванням протоколів від 20.01.2016 та від 21.03.2016, та запросити представників ПАТ «Укртелеком» на наступне засідання Комітету.
  6. З метою оновлення та актуалізації інформації про вартості послуг за розміщення телекомунікаційних мереж на об’єктах інфраструктури обленерго (опорах), рекомендувати Правлінню ІнАУ погодити, а Дирекції ІнАУ направити у ел.розсилці відповідні запити до учасників ІнАУ про вартість послуг, яка застосовується обленерго на сьогодні (з ПДВ).
  7. Членам Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій опрацювати та надати на наступне засідання пропозиції для вироблення стратегії взаємодії ІнАУ з обленерго з питань розміщення телекомунікаційних мереж на об’єктах інфраструктури (опорах) на 2017 рік.
  8. Долучитись до розроблення пропозицій до методик/або проектів методик розрахунку вартості послуг за розміщення телекомунікаційних мереж на об’єктах інфраструктури. До розгляду зазначеного питання повернутись на наступному засіданні, після ознайомлення Членів Комітету з останньою редакцією проекту Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж».
  9. За результатом обговорення існуючих проблем з питань доступу до об’єктів інфраструктури комунальної власності, зокрема, у м. Києві, при формування пропозицій до методик та інших нормативно-правових актів, які розроблятимуться після прийняття Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж», необхідно передбачити, зокрема, право операторів, провайдерів телекомунікацій доступу та обов’язок власників (володільців) інфраструктури забезпечити доступ до об’єктів інфраструктури у період з 6 до 23 год щоденно, в т.ч. у вихідні та святкові дні.

 

Рішення прийнято консенсусом.