Протокол засідання Комітету від 17.06.2020

ПРОТОКОЛ

засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

(у режимі відеоконференції  Zoom)

17.06.2020 року                                                                                                                                                                                            м. Київ                                                                                                

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ:

Пятніков Анатолій, ТОВ «ІТ Телесеть», Голова Правління ІнАУ - Голова Комітету;

Марчук Антон, ТОВ «Мережа Ланет».

 

ЗАПРОШЕНІ:

Дудник Світлана, ІнАУ.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ:

1. Розгляд звернення компанії ТОВ «Маклаут-ЧС» (за участі представників товариства).

2. Щодо опитування членів ІнАУ про взаємодію з ОСББ і органами місцевого самоврядування.

3. Розгляд листа Мінрегіону від 12.06.2020 № 97 щодо запиту на інформацію про результативність дії наказу Мінрегіону № 3 від 22.01.2019 про затвердження Методики визначення плати за доступ.

4. Різне (щодо стану укладення комунальними підприємствами договорів з доступу у м. Київ).

 

РІШЕННЯ:

1. За результатом розгляду звернення від ТОВ «Маклаут-ЧС» на дії Костянтинівської сільської ради Смілянського району Черкаської області направити листи до Антимонопольного комітету України; народного депутата України Федієнка О.П.; Мінцифри; голови Костянтинівської сільської ради.

2. До розгляду питання щодо опитування Членів ІнАУ про взаємодію з ОСББ і органами місцевого самоврядування повернутися додатково (після узгодження окремих питань).

3. З метою отримання об’єктивної інформації у ході розгляду листа Мінрегіону від 12.06.2020 № 97 щодо запиту на інформацію про результативність дії наказу Мінрегіону № 3 від 22.01.2019 про затвердження Методики визначення плати за доступ направити цей лист до Членів ІнАУ з метою отримання відповідей на поставлені питання.

Після отримання інформації, надати відповідь до Мінрегіону.

4. Враховуючи, що від КМДА не отримано повну інформацію у розрізі питань, які поставлено у листі від 23.04.2020 № 52 звернутись повторно.

https://inau.ua/document/lyst-no-52-vid-23042020-golovi-kmda-shchodo-vykonannya-balansoutrymuvachamy-rishennya

Крім цього, направити листа до народного депутата України Федієнка О.П. з проханням направити депутатське звернення до КМДА з аналогічного питання.

5. Звернутися до Мінцифри з листом-пропозицією розпочати роботу щодо створення реєстру власників (володільців) інфраструктури об’єктів доступу.

6. Рекомендувати Правлінню ІнАУ підтримати ініціативи Комітету.