Протокол засідання Комітету від 11.01.2022

ПРОТОКОЛ

засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

 

м. Київ                                                                                                                    11.01.2022 року

через платформу ZOOM

 

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ:

Пятніков Анатолій, ТОВ «ІТ ТЕЛЕСЕТЬ» - Голова Комітету         

Арутюнян Олександр, ТОВ «ПАВУТИНА. НЕТ», Член Правління ІнАУ

Марчук Антон, ТОВ «ЛАНЕТ НЕТВОРК»

Секретар Комітету:

Дудник Світлана, ІнАУ

Запрошені:

Куковський Володимир, ІнАУ

Лабунський Андрій, ТОВ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ»

Лева Сергій, ТОВ «ЛАНЕТ ТЕЛЕКОМ»

Перун Роман, ТОВ «ПРАЙМ-НЕТ»

Плескач Марія, ТОВ «АДАМАНТ»

Сьомочкін Максим, ТОВ «КОСМОНОВА»

Ющенко Євген, ТОВ «БІЛІНК»

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ:

1.    Напрацювання пропозицій від ІнАУ з метою подальшого їх подання до НКРЗІ до порядку позасудового врегулювання/розгляду спорів між постачальниками ЕКП/ЕКМ, як це визначено у Законі України «Про електронні комунікації».

2. Розгляд листа НКРЗІ від 11.01.2021 № 10-88/101 щодо участі у нараді з асоціаціями щодо розгляду питання прогнозованої кількості звернень суб’єктів ринку електронних комунікацій щодо позасудового врегулювання спорів, яка відбудеться 13.01.2022 об 11.00.

 

РІШЕННЯ:

1. Рекомендувати Адміністрації ІнАУ підготувати, а Правлінню ІнАУ підтримати ініціативу про направлення до НКРЗІ листа, в якому зосередити увагу на неможливості, на даному етапі, надати пропозиції прогнозованої кількості звернень суб’єктів ринку електронних комунікацій щодо позасудового врегулювання спорів з огляду на відсутність нормативно-правових актів, які повинні бути розроблені на виконання Закону України «Про електронні комунікації» та які б деталізували господарські відносини між операторами, у разі порушення яких виникатимуть підстави звертатись до регуляторного органу для врегулювання спорів у позасудовому порядку.

2. Рекомендувати Правлінню ІнАУ для участі у нараді НКРЗІ з асоціаціями щодо розгляду питання прогнозованої кількості звернень суб’єктів ринку електронних комунікацій щодо позасудового врегулювання спорів, яка відбудеться 13.01.2022 об 11.00 у режимі відеоконференції, від ІнАУ делегувати учасників:   

Пятніков А. – ІнАУ, Голова Комітету з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій;

Перун Р. - ТОВ «ПРАЙМ-НЕТ»;

Плескач М. - ТОВ «АДАМАНТ».

 

Рішення прийнято консенсусом.