Протокол засідання Комітету від 07.08.2019

ПРОТОКОЛ

засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань захисту економічної конкуренції

 

07.08.2019 року                                                                                                                м. Київ

 

 

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ:

 

Арутюнян Олександр, ТОВ «Павутина. НЕТ» - Голова Комітету;

Дудник Світлана, ІнАУ;

Лабунський Андрій, ТОВ «Інформаційні технології»;

Пятніков Анатолій, ТОВ «ІТ Телесеть»;

Федієнко Олександр, Правління ІнАУ;

Хлюпін Ігор, ТОВ «Інтрафік».

 

ПРИСУТНІ:

Потлов Петро, ПрАТ «ВФ Україна».

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ:

 

1. Обговорення Плану роботи Комітету на рік.

2. Можливі порушення учасниками ринку послуг доступу до Інтернету, збір і обговорення інформації, зібраної учасниками Комітету.

 

РІШЕННЯ:

 

1. За результатом обговорення питання щодо проведення дослідження середньоринкових цін на пакети послуг доступу до Інтернету, вирішили:

- провести дослідження в межах України в розрізі обласних центрів, не враховуючи дані по приватному сектору. Рекомендувати Правлінню ІнАУ підтримати ініціативу Комітету;

- запропонувати ТОВ «Фактум Дата» доопрацювати Анкету по дослідженню еластичності ціни на послугу доступу до Інтернету та визначення середньоринкової ціни, включивши до розділу «Еластичність ціни» питання з орієнтовним формулюванням: 1) «чи підвищував провайдер тарифи раніше?», 2) «якщо раніше провайдер підвищував тарифи, то на скільки?»;

- на наступне засідання Комітету запросити І. Дубінського, директор ТОВ «Фактум Груп», з метою обговорення окремих питань при проведенні дослідження.

2. За результатом обговорення рекламної інформації з назвою «Гігабітний інтернет за 1 гривню на день», розміщеної ТОВ «Мережа Ланет» на вебсайті за посиланням (скріншот додається)

https://www.lanet.ua/GL/?gclid=EAIaIQobChMIzpTLzeKB5AIVCA6RCh1f3wcwEAAYASAAEgJFKfD_BwE

вирішили рекомендувати Правлінню ІнАУ підтримати пропозицію Комітету та направити лист до ТОВ «Мережа Ланет» про вжиття заходів, направлених на припинення ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції при наданні споживачам безлімітного доступу до Інтернету за спеціальними тарифами «ГІГАЛАЙZ 1000» та «ГІГАЛАЙZ 100», які діють з 04.06.2019 та умови яких визначені в Офіційних правилах акції «#ГІГАЛАЙZ».

Доручити Голові Комітету О. Арутюняну підготувати проект листа та, попередньо, узгодити (в електронній розсилці) зміст з Членами Комітету.

 

Визначити дату наступного засідання Комітету в офісі ІнАУ – 21.08.2019 о 10:30 год.

 

Рішення прийнято консенсусом.

 

Додаток: скріншот рекламної інформації з назвою «Гігабітний інтернет за 1 гривню на день»